• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

09:30

Srbin nema dilemu! Igramo protiv najboljeg na svetu, a borićemo se za drugo mesto!

Starsportphoto

Fudbal

Srbin nema dilemu! Igramo protiv najboljeg na svetu, a borićemo se za drugo mesto!

Podeli vest

Fudbalski reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović veruje da će našoj odbrani na predstojećem Evropskom prvenstvu najviše problema zadavati Englez Džud Belingem, a ističe atmosferu u našoj selekeciji kao najjače oružje reprezentacije.

Danima su glavna tema ljubitelja fudbala u Srbiji rivali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje će se sledeće godine u junu igrati u Nemačkoj.

Naime, igraćemo protiv Engleske 16. juna, Slovenije četiri dana kasnije i Danske 25. juna, a defanzivac Strahinja Pavlović smatra da smo upali u vrlo jaku grupu.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

- Iskreno, nisam imao nikakvih želja pred žreb. Dobili smo lepu grupu. Ali, isto tako mislim da je dosta jaka i da neće biti nimalo lako", rekao je Pavlović za B92.

Englezi su među glavnim favoritima, a Strahinja posebno ističe fenomenalnog golgetera Real Madrida Džuda Belingema i sjajnog napadača Bajern Minhena, Harija Kejna.

- Belingem je sigurno jedan od najboljih igrača na svetu, ako ne i najbolji trenutno. Kejn je u strašnoj formi. Moramo svi zajedno da obratimo mnogo pažnje, ali ne samo na njih nego i na druge igrače, jer je skoro svaki opasan - kaže Piksijev "orao".

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Naša selekcija je sa Slovencima nedavno odigrala dva veoma dobra meča, a Pavlović kaže da su i oni počeli da igraju mnogo bolje od tih duela u Ligi nacija. 

- Uspeli smo da ih dobijemo u Beogradu, a kod njih je bilo nerešeno. Gledao sam par njihovih utakmica, igraju dosta bolje. Neće ni protiv njih biti lako, čekaju nas tri jako teške utakmice - poručuje defanzivac Red Bul Salcburga.

Dotakao se srpski as i selekcije Danske, kojoj gotovo svi igrači igraju u ligama petice.

Dancima će odlučivati neke stvari. Englezi su favoriti, a ostale tri ekipe će se boriti za drugo mesto. Igrali smo protiv njih prijateljsku utakmicu i izgubili je. Oni su odlična trkačka ekipa. Ako budemo želeli njih da dobijemo, moraćemo da budemo na istom trkačkom nivou kao i oni.

Foto: Starsportphoto

 

 

Otkrio je nekadašnji fudbaler Partizana kako je selekcija Srbije doživela ovaj plasman na EP, prvi posle 24 godine, nakon svega na Mundijalu u Kataru.

- Napravili smo veliki uspeh, pogotovo kada se pogleda koliko dugo nismo bili tamo. Poslednje tri godine, koliko smo zajedno, bile su uspešne. Jedino ostaje to Svetsko prvenstvo, gde smo očekivali bolji rezultat. Ali, posle svega toga, ostali smo zajedno, sa odličnom atmosferom. Tako će sigurno biti i na Evropskom prvenstvu - zaključio je Strahinja Pavlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija