• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2024

12:41

Evo ko su najskuplji fudbaleri u Seriji A! U vrhu liste je i srpski as

Reuters

Fudbal

Evo ko su najskuplji fudbaleri u Seriji A! U vrhu liste je i srpski as

Podeli vest

Najveću vrednost na Apeninima imaju Viktor Osimen (25) iz Napolija i Lautaro Martinez (26) iz Intera.

Poznati portal "Fudbal Italija" sumirao je 2023. godinu, kada je reč o učinku pojedinaca i, uz pomoć specijalizovanog sajta "Transfermarkt", napravio listu najskupljih igrača u Seriji A. U tom odabranom društvu našao se i jedan naš reprezentativac - Dušan Vlahović (22).

Napadač Juventusa zauzima visoko šesto mesto, pošto je njegova trenutna cena 60 miliona evra. Momak koji je ponikao u Partizanu je u januaru 2022. prešao iz Fiorentine u tabor "stare dame" za fiksno obeštećenje od 70 miliona evra, plus bonusi koji su dosad narasli na 13,5 miliona. Ove sezone je na 16 mečeva dao šest golova, uz dve asistencije.

Foto: Reuters

Dušan Vlahović

U ovom momentu su bez premca Viktor Osimen i Lautaro Martinez, koji se procenjuju na 110 miliona. Nigerijac je bio prvi strelac Kalča prošle sezone, kada je Napoli osvojio i titulu.

Nedavno je snažni centarfor produžio ugovor sa klubom iz Napulja do 2026. godine, dobio platu od deset miliona po sezoni, ali i otkupnu klauzulu od čak 130 miliona.

 

 

S druge strane, Argentinac i kapiten Intera sada je prvi na listi strelaca u italijanskom prvenstvu sa 15 pogodaka.

Odmah iza njega je zvezda Milana, Rafael Leao (24), koji košta 90 miliona, a potom slede Hviča Kvarackelija iz Napolija (80 miliona), as Intera Nikolo Barela (75 miliona) i njegov saigrač Alesandro Bastoni (60 miliona).

Foto: Reuters

Lautaro Martinez

U "top deset" nalaze se još i ofanzivac "nero-azura", Markus Turam i levi bek "roso-nera" Teo Ernandes (po 55 miliona), a tu su i Federiko Kijeza i Glejson Bremer iz Juventusa, kao i Interov Federiko Dimarko (po 50 miliona).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija