• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2024

12:44

Oglasio se Džaja! Pričao sam sa Piksijem, zadovoljan je!

Masha Bandjur

Fudbal

Oglasio se Džaja! Pričao sam sa Piksijem, zadovoljan je!

Podeli vest

Voljom žreba u Parizu, fudbalska reprezentacija Srbije se našla u grupi Lige nacija sa Španijom, Švajcarskom i Danskom. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić (77), smatra da naš naciolnalni tim ima kvalitet za jednu od prve dve pozicije.

Pred  Srbijom je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), a onda će na red doći i mečevi u Ligi nacija. Poznati su naši rivali i raspored utakmica, a utiske posle izvlačenja parova, izneli su predsednik FSS-a Dragan Džajić i direktori Stevan Stojanović i Miroslav Tanjga.

- Znao sam i pre dolaska u Pariz da nijedna grupa nije laka. Fudbal je toliko danas izjednačen da je svaka utakmica bukvalno za sebe. Razgovarao sam sa selektorom, zadovoljan je sa žrebom. Mislim da imamo šanse da budemo među dve selekcije u grupi i da idemo dalje. Po kvalitetu koji posedujemo, verujem da možemo to da ostvarimo. Lepo je danas biti u ovom društvu najboljih evropskih selekcija – ne krije predsednik Dragan Džajić.

Foto: fss.rs

 

 

 

Raduje se legendarni as meču sa Špancima.

- Dugo nismo igrali sa Španijom, a uglavnom smo imali dobre rezultate.Tako velika selekcija je i lep motiv za igrače. To su utakmice koje igrači najviše vole.

Ispunio je Džajić želju predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i doneo mu dres sa borjem 11.

- Tražio mi je preko Zorana Lakovića i drago mi je da sam mu uručio dres sa posebnom posvetom. Radi se o jednom izuzetnom čoveku koji sjajno vodi evropski fudbal.

Čeferin he uvek isticao da mu je proslavljeni srpski as bio idol.

- Drago mi je zbog toga, naravno da mi imponuje – iskren je prvi čovek srpskog fudbala i zvanično najbolji igrač u 20. veku.

 

Foto: fss.rs

 

 

 

Direktor A reprezentacije, Stevan Stojanović,  ne krije da je bila čast biti među selekcijama koje se nalaze u najjačoj grupi Lige nacija.

- Čast je igrati sa ovim reprezentacijama i igrati u grupi kao što je naša. Španija je definitivno favorit u grupi, ali i favorit za osvajanje Lige nacija – ističe Stevan Stojanović.

Smatra Stevanović da je vreme da se pobedi Švajcarska.

- Citiraću selektora, igramo uvek da pobedimo. U prošlom ciklusu Lige nacija grupe B imali smo Švedsku i Norvešku, bila je zahtevna grupa, rekli smo tada da ćemo ići uvek na pobedu, tako da i sada isto razmišljamo.

 

Foto: Informer

 

 

 

Srbiju sa Danskom očekuje susret u Nemačkoj, a onda opet u Ligi nacija.

- Radi se o kvalitetnoj selekciji, nezgodnoj. Optimisti smo. U svaki meč Srbija ulazi sa ambicijom da pobedi, biće tako i u ovom novom ciklusu Lige nacija – jasan je Stevan Stojanović.

Sportski direktor, Miroslav Tanjga, veruje da su sve grupe zahtevne i da Srbija ima dobre šanse da se nađe među prve dve ekipe u grupi.

- Ne može se reći da smo mogli da dobijemo težu ili lakšu grupu, jer na ovom nivou sve imaju kvalitet. Mislim da možemo sa svima da igramo, treba da verujemo u sebe i onda je sve moguće. Ne treba da nas opterećuje Švajcarska, moramo biti fokusirani na sebe, svoju igru, nameru da odigramo najbolje što možemo. Ostavimo vanfudbalske stvari iza nas, imamo kvalitet i treba da idemo na pobedu - kaže Miroslav Tanjga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15