• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

07:00

Bajern pod pritiskom protiv Lacija! Tuhelu se drma klupa!

Reuters

Fudbal

Bajern pod pritiskom protiv Lacija! Tuhelu se drma klupa!

Podeli vest

Nemački mediji prenose da će čelnici Bavaraca smeniti Tomasa Tuhela (50) ukoliko večeras u Rimu u prvom meču osmine finala Lige šampiona dožive poraz (21.00, RTS 1), a glavni kandidat da ga nasledi je Žoze Murinjo (61).

Klub iz Minhena je u subotu izgubio od Bajera iz Leverkuzena (2:0) u derbiju Bundeslige i više nije favorit za titulu u domaćem prvenstvu. Mnogi smatraju da je glavni krivac za to upravo šef stručnog štaba.

Iskusnom stručnjaku se zamera na slabim partijama skupocenog tima, a spekuliše se i da je u vrlo lošim odnosima sa prvotimcima. Zato mu rukovodstvo, po svemu sudeći, uveliko traži zamenu.

Ugledni list "Bild" tvrdi da je Bajern već uspostavio kontakt sa čuvenim Portugalcem. Navodno, Murinjo je vrlo zainteresovan da preuzme kormilo bivšeg prvaka Evrope, ali neće da se oglašava dok Nemac i zvanično ne bude smenjen. 

"Ako se Bajern uskoro rastane sa Tuhelom, što je vrlo verovatno, glavni kandidat da ga nasledi je Žoze Murinjo. Portugalac je zainteresovan da preuzme Bavarce. Vodio je klubove u Engleskoj, Španiji i Italiji, ostaje mu još u Bundesligi, pa da kompletira karijeru", navodi "Bild".

Foto: Reuters

Žoze Murinjo

Da to nisu samo prazne priče, potvrdio je i poznati novinar Kristijan Falk. On tvrdi da Posebni već uči jezik i da samo čeka da se klub zvanično rastane sa Tuhelom.

- Murinjo je počeo da uči nemački. Biće spreman ako Bajern pozove. I ranije su ga hteli - rekao je Falk za televiziju "Felt".

PSŽ favorit protiv Sosijedada

Fudbaleri Pariz Sen Žermena večeras (21.00, Arena 3 premijum) na "Parku Prinčeva" dočekuje Real Sosijedad u prvom meču osmine finala Lige šampiona. "Sveci" su veliki favoriti u ovom meču, pošto gosti u prestonicu Francuske dolaze bez nekoliko veoma važnih igrača. Ekipa Luisa Enrikea je grupnu fazu završila na drugom mestu, iza Borusije Dortmund, dok su Španci napravili iznenađenje i plasirali se ispred milanskog Intera.

Sa "Alijanc arene" stidljivo poručuju da trener i dalje ima podršku, mada malo ko u to veruje. Njega je u nedelju ujutru na klupskom parkingu dočekao ogroman natpis "Tuhel, odlazi", što je jasna poruka da ga najvatrenije pristalice više ne žele na klupi.

Međutim, on je pred večerašnji duel sa Lacijom vešto izbegao priču o svom statusu.

- Preuzimam odgovornost za taktiku. Moj posao je da smislim kako ćemo da izađemo iz ove situacije. Nije ni prvi, ni poslednji put u karijeri da sam u ovakvoj poziciji. Moramo da podignemo nivo igre - poručio je Tuhel.

Foto: Reuters

Fudbaleri Lacija

Razumljivo, Rimljani će probati da iskoriste rasulo u taboru nemačkog giganta. Trener Mauricio Sari (65) nada se da njegov tim može do povoljnog rezultata.

- Igramo u Ligi šampiona protiv vrhunske ekipe. Biće težak meč, ali mnogi bi da su na našem mestu. Probaćemo da se nadigravamo sa Bajernom - naglasio je Sari.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija