• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.02.2024

23:52

Retklif najavio novi "Old Traford": Stadion nam je zastareo!

epa

Fudbal

Retklif najavio novi "Old Traford": Stadion nam je zastareo!

Podeli vest

Novi vlasnik Mančester junajteda najavio izgradnju.

Malo je na svetu kultnijih fudbalskih zdanja od "Old Traforda". Čuveni engleski stadion dom je Mančester junajteda već više od od sto godina budući da je popularni "Teatar snova" otvoren, sada već davne, 1910. godine. Arhitektonsko čudo u izvođenju Arčibalda Liča kroz vek trajanja promenio je izgled, nekoliko puta je potpuno renoviran, ali bi uskoro mogao u penziju. 

Naime, novi vlasnik Mančester junajteda - Džim Retklif, rešio je da nema smisla renovirati "Old Traford" već da je Mančester junajtedu potreban novi stadion. Samo nekoliko dana nakon što je FA dozvolio njegovu kupovinu akcija "crvenih đavola", milijarder iz Engleske otkrio je svoj pakleni plan. 

- "Old Traford" je impresivan stadion, najveći u Premijer ligi, drugi po veličini u zemlji odmah nakon Vemblija. Ipak, nije na nivou standarda koji očekujete od Mančester junajteda i zaostao je... Možda je pre dvadeset godina bio, danas nije - rekao je Sir Džim Retklif. 

Poslednji radovi na "Old Trafordu" završeni su 2006. godine. Mnogo puta su u klubu najavljivali da je renoviranje u planu, ali zbog pozicije u gradu nije bilo moguće dodatno proširiti ili modernizovati stadion. Zbog toga, Retklif smatra da bi izgradnja novog u neposrednoj blizini bila najbolja opcija. 

- Moramo da sagledamo širu sliku, jasno je da postoje dva puta: mogli bismo da renoviramo postojeći stadion ili da pokkrenemo izgradnju novog. To je ono što trenutno planiramo. Traford Park bio je početak industrijske revolucije, ako pogledate ovaj region Mančestera danas, samo kilometar od centra, vidite koliko je umoran i zapušten, a delovi dotrajali - objašnjava suvlasnik Mančester junajteda. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ne krije Retklif plan da novi dom Mančester junajteda bude i nacionalni stadion na severu Engleske. Ipak, od nedavno prvi operativac "crvenih đavola" uvereva da bi kopletno okruženje starog "Old Traforda" trebalo da se modernizuje kako bi navijači imali kompletan užitak. 

- Vreme je da se izgradi stadion na severu Engleske, to bi bila moja želja, ako se može postići. Bio bih veoma srećan... Postoji mnogo argumenata zbog čega je južnoj strani Mančestera potrebna regeneracija. Jezgro bi bio novi stadion svetske klase koji bi mogao da dočekuje mečeve Premijer lige, FA Kupa, Lige šampiona, ali i reprezentacije Engleske. Poslužio bi čitavom regionu - uveren je Retklif, a potom nastavlja. 

- U Engleskoj postoji pristrasnost u pogledu toga gde se grade nacionalni stadioni... Svi su na jugu. Sve će biti potrošeno na železničku mrežu u Londonu, a ljudi na severu plaćaju poreze  za to... Zašto stadion ne bi mogao da bude ovde i da Engleska zaigra na severu? Zašto za polufinale i finale FA Kupa navijači uvek moraju u London? Mora se o tim temama razgovarati sa Vladom - podvukao je Retklif. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija