• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

22.02.2024

23:52

Svilar heroj Rome! Odbranio dva penala i odveo "vučicu" u osminu finala Lige Evrope (VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Svilar heroj Rome! Odbranio dva penala i odveo "vučicu" u osminu finala Lige Evrope (VIDEO)

Podeli vest

Srpski golman Mile Svilar apsolutni je junak Rome i najzaslužniji za plasman italijanske ekipe u osminu finala Lige Evrope.

Čuvar mreže "vučice" sinoć je odbranio dva jedanaesteraca u penal seriji protiv Fejenorda za trijumf rimske ekipe od 4:2 u revanšu šesnaestine finala drugog po jačini takmičenja. Tokom 120 minuta igre na "Olimpiku" bilo je 1:1, a kako je i prva utakmica u Roterdamu pre nedelju dana završena istim rezultatom, pobednik je odlučen sa bele tačke, gde je Roma imala više sreće, ali i sjajnog srpskog golmana. 

Foto: EPA Images

Svilar brani penal Fejenordu

Ekipa trenera Danijelea De Rosija tako je poslednja izborila kartu za osminu finala Lige Evrope, a rivala će saznati na sutrašnjem žrebu u Nionu. 

Svilar, koji je veoma dobro branio tokom celog meča, zablistao je u penal seriji i skinuo dva udarca gostujućoj ekipi. Prvo je u drugoj seriji zaustavio šut Hancka, a potom u trećoj i udarac Jahanabakša za veliko slavlje na "Olimpiku".

 

 

Strelci za italijansku ekipu sa bele tačke bili su Paredes, Kristante, Auar i Zalevski, dok je očajan šut Lukakua lako zaustavio golman Velenrojter. Na drugoj strani, sigurni izvođači za holandsku ekipu bili su samo Ueda i Hartman. 

Foto: EPA Images

Igrači Rome proslavljaju pobedu i plasman u osminu finala Lige Evope

Šokantano je počeo meč u Rimu, pošto su gosti iz Roterdama već u 5. minutu poveli. Strelac je bio Santijago Himenez, koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i snažnim udarcem matirao Svilara i utišao "Olimpiko".

Ipak, radost holandske ekipe nije dugo trajala. Samo deset minuta kasnije, Lorenco Pelegrini je na asistenciju Stefana El Šaravija poravnao na 1:1. Italijanski vezista je bio precizan sa ivice šesnaesterca i pogodio donji desni ugao i vratio svoj tim u igru.

Foto: Tanjug/AP

Duel igrača Fejenorda i Rome

Posle fanstičnog početka meča i dva gola u samo 15 minuta igre, ekipe su u nastavku spustile gas. Igrali su dosta opreznije i jedni i drugi, taktički se nadmudrujući na sredini terena, pa su bilo kakve šanse ili uzbuđenja izostala. Utakmica je išla u pravcu produžetaka, a kako ni u dodatnih pola sata igre nije viđeno ništa vredno pomena, usledila je penal lutrija. U toj igri rimska "vučica" je bila sigurnija.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija