• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

01.03.2024

06:20

Na današnji dan: Prvi derbi bez navijača, Zvezda izbušila Partizan (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Prvi derbi bez navijača, Zvezda izbušila Partizan (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 1. marta 2008. godine fudbaleri Crvene zvezde razbili su Partizan sa 4:1 (2:1) u 132. večitom derbiju u okviru domaćeg prvenstva Srbije.

Okršaj beogradskih ljutih rivala odigran je na "Marakani", ali pred pred praznim tribinama, pošto su crveno-beli odrađivali kaznu zbog incidenata navijača na decembarskoj utakmici protiv Hajduka iz Kule. Bio je to prvi derbi tada koji je odigran bez prisustva publike. 

Na sve to fudbalerima ni vreme nije bilo saveznik, jer je zbog kiše teren bio potpuno natopljen, pa su i uslovi za igru bili daleko teži. 

Duel na tihoj "Marakane" obeležili su fanastični Zvezdin vezista Segundo Kastiljo sa dva pogotka, kao i tadašnji kapiten Dejan Milovanović majstorijom iz slobodanjaka. Pored njih strelac za domaće bio je Nenad Milijaš sa penaal, dok je jedini pogodak za crno-bele bio delo Đorđa Lazića.

Foto: Starsportphoto

Okršaj fudbalera Zvezde i Partizana

Crveno-beli predvođeni trenerom Aleksandrom Jankovićem izašli su u sastavu: Ranđelović, Basta, Tutorić, Gaj, Bronovicki, Kastiljo, Milovanović, Milijaš, Koroman, Rašković i Jestrović. S druge strane, Slaviša Jokanović je odlučio da se suprostavi sa Božovićem, Rnićem, Đorđevićem, Obradovićem, Vješticom, Maletićem, Lazićem, Ednilsonom, Moreirom, Dijarom i Jovetićem.

Foto: Starsportphoto

Dejan Milovanović i Darko Maletić u borbi za loptu

Zvezda je pod imperativom pobede dočekala derbi, jer je u tom trenutku zaostajala šest bodova za vodećim Partizanom. Ipak, utakmicu je bolje počeo lider na tabeli i već iz prve šanse šokirao ljutog rivala. U trećem minutu Maletić je izveo korner za crno-bele, lopta se odbila do Lazića, koji je sa ivice kaznenog prostora raspalio i pocepao mrežu golmana Ranđelovića. Mogli su crno-beli da već u prvih deset minuta dotuku rivala, ali su šanse propuštali Dijara i Moreira. U nastavku, komšije iz Humske nisu ni slutile šta ih čeka. 

Zvezda je u 19. minutu posle prekršaja dobila slobodan udarac. Kapiten Milovanović je namestio loptu na nekih 18 metara, a onda poslao projektil preko živog zida u gornji levi ugao pod samu prečku za 1:1. Posle izjednačenja igralo se otvoreno na obe strane, ekipe su stvarale šanse, ali bez konkretne završnice sve do 36. minuta kada je na scenu stupio Kastiljo. Koroman je izveo korner sa leve strane, lopta je stigla do Ekvadroca koji sa desetak metara pogađa pod prečku za preokret i vođstvo Zvezde od 2:1. 

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde slave novi pogodak Fakunda Kastilja

Početak drugog poluvremena je kasnio zbog jakog nevremena iznad Beograda. Kiša je pljuštala, a od siline vetra klupe za rezervne igrače i reklame su bile isprevrtane. 

Očekivalo se da će izabranicima Slaviše Jankovića duža pauza odgovoriti, ali su u nastavku doživeli kolaps. Igrao se 56. minut kada je Milovanović ubacio loptu iz šesnesterac posle slobodnog udarca, ona se posle guže odbila do Kastilja, koji sa nekih 15 metara poslao snažan šut po zemlji za 3:1. 

Foto: Starsportphoto

Nenad Milijaš izvodi jedanaesterac

Samo desetak minuta kasnije, tačnije u 68. minutu Partizan je ponovo kapitulirao. Nenad Đorđević je gotovo rvačkim zahvatom oborio Nenada Jestrovića u šesnaestercu, a sudija Boško Jovanetić je bez dileme pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Milijaš i preciznim i jakim šutem matirao Božovića za konačnih 4:1. Do kraja meča "parni valjak" je ostao i sa deset igrača, jer je direktan crveni karton dobio Nemanja Rnić zbog preoštrog starta nad Dušanom Bastom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija