• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

07.03.2024

16:15

Koji fudbaler će odlučiti 172. "večiti derbi"? (ANKETA)

Starsportphoto/Informer

Fudbal

Koji fudbaler će odlučiti 172. "večiti derbi"? (ANKETA)

Podeli vest

Utakmica Crvene zvezde i Partizana, koja će biti odigrana u subotu od 17.00 časova (Arena 1 Premijum) u meču 24. kola Superlige Srbije, mogla bi da iznedri novog junaka u srpskom fudbalu.

Mišljenja du podeljenja. Neki kažu da neće biti više od jednog ili dva gola na meču, neki se opet nadaju napadačkom fudbalu, jer bi pobeda bilo kojem od dva kluba obezbedila krupan korak ka tituli. Ma ko god hoće, samo da se ne priča o suđenju, poručuju treći.

Iskustvo nas je naučilo da su golovi u derbiju važniji od onih drugih i ko ih je postizao u toj utakmici, uglavnom je postajao miljenik navijača. Dobro, ne baš uvek, Šerifa Ndijajea ni to nije izvadilo u jesenjem delu sezone. Možda zbog toga što mu je gol u decembarskom derbiju bio prvi u Superligi, a do tada je skcrkao kompletno poverenje navijača. I uprava je razmišljala da ga proda, ali mu je otežavajuća okolnost bila što je već igrao za dva kluba u tekućoj sezoni i u Evropi nije imao pravo na treći.

Foto: Starsportphoto

Šerif Ndijaje

Uvek treba reći "Ko zna zbog čega je to dobro", jer u konkretnom slučaju, ispostavilo se da je novi trener Vladan Milojević znao kako da postupa sa Šerifom, promenio mu je način razmišljanja i dobio golgetera koji plaši rivale. Ne bi bilo iznenađenje da baš on bude heroj predstojećeg derbija.

Naravno da će vam sa "Marakane" reći da je nihova glavna snaga tim, ali postoje igrači koji se izdvajaju malo više od ostalih. Kritičari su složni u oceni da je fudbalski najpismeniji u redovima crveno-belih In Bom Hvang. Nisu njegov najveći kvalitet golovi, ali Zvezdina igra izgleda drugačije sa Hvangom i bez Hvanga. 

Foto: Starsportphoto

In Bom Hvang

Mnogo se očekuje i od Mirka Ivanića. Već su počele kritike i vađenje statistike iskusnog veziste, jer se nije proslavio od dolaska Vladana Milojevića. Simptomatično je da ni u prvom mandatu kod ovog trenera nije mnogo igrao. Ostala je čuvena rečenica sa priprema 2018. godine da "Ivanić ima neki bag". U godinama koje su usledile, on je postao motor ekipe, glavni šraf spreman da pokrene celu mašineriju. Na kraju jesenje polusezone, imao je peh, povredio se i propustio maltene cele pripreme. Sada se vratio u pogon, očekuje se da počne utakmicu, a možda i da je reši.

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić

Ogroman potencijal u igračkom kadru ima i Partizan, a ključni igrač ove sezone mu je Mateus Saldanja. Pomalo neverovatno deluje činjenica da je rukovodstvo za njega odbilo deset miliona evra, ali ima rezona zbog čega su po svaku cenu želeli da ga zadrže. Prvi put psole mnogo godina, Partizan veruje da može da osvoji titulu. I sa Saldanjom će im biti mnogo teško, a bez Saldanje bi bilo nezamislivo. Nasmejani Brazilac konstantno rešta protivničke mreže, a imao je čast i da matira Zvezdu u decembru.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

Jednako važan je i vezista Bibars Natho. Iskusni Izraelac deluje stabilno, sigurno, kao pravi vođa i ne plaši se nikom da izađe na crtu. U prethodnom derbiju, kada je dosuđen jedanaesterac za Partizan, bez dileme je uzeo loptu, postavio je, šutirao i doneo prednost svom timu. Pitanje je samo koliko ima snage da igra na vrhunskom nivou, ali kad je on na terenu, za Zvezdu nema opuštanja.

Foto: Starsportphoto

Bibars Natho

Čovek kojeg mnogi vide kao najkompletnijeg igrača Partizana je Gajas Zahid. Norvežan nije ove sezone odigrao 20 mečeva u Superligi i dao sedam golova uz pet asistencija. On je nešto kao Hvang u Zvezdi, samo samo ofanzivniji i samim tim ubojitiji. Nazivaju ga kreatorom igre, u stanju je da pokrene celu ekipu. Njegov doprinos se ne vidi kroz brojke koliko kroz pravovremeno upošljavanje saigrača. 

Foto: Starsportphoto

Gajas Zahid

Šta vi mislite, o kome će se najviše pričati posle derbija, ko će biti junak utakmice Crvena zvezda - Partizan?

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija