• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

09.03.2024

10:37

Treneri zagrmeli pred derbi! Ne znam kako Partizan može da pobedi? Meč rešavaju stranci!

Starsportphoto©, Beta

Fudbal

Treneri zagrmeli pred derbi! Ne znam kako Partizan može da pobedi? Meč rešavaju stranci!

Podeli vest

Nikola Trajković i Žarko Lazetić, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, prognozirali su kakav će biti epilog 172. večitog derbija, koji se igra od 17.00 časova na "Marakani" (Arena premijum 1).

Nekadašnji vezista crveno-belih, Nikola Trajković, sada je trener Radničkog iz Niša i odlično je upoznat sa kvalitetima dva naša najveća kluba.

Ne sumnja u pobedu aktuelnog šampiona Srbije i ne vidi kako večiti rival može da slavi u Ljutice Bogdana.

- Milsim da je Zvezda favorit i, mada je naša prethodna utakmica sa Radnikom pokazala da utakmica uvek može da ode i u drugom smeru, ne vidim način na koji Partizan može da pobedi. Crno-beli defanzivno još nisu dostigli odgovarajući nivo, odnosno, Zvezdin napad je velika prednost u odnosu na Partizanovu odbranu. Ima i Partizan mnogo potencijala u napadu, ali Zvezda će, posebno ako bude igrao Dragović, umeti to da kontroliše, naročito sada kada je Milojević to dodatno zategao. Pošto mi po rasporedu pratimo Partizanove protivnike, njihove utakmice posebno skautiramo. Ekipe poput IMT-a i Železničara su im pravile dosta problema, a crveno-beli su neuporedivo kvalitetniji u navali od pomenutih timova i tu vidim ključnu prednost u predstojećem derbiju -  poručio je Trajković za Mozzart sport. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Sa druge strane, trener TSC-a Žarko Lazetić, koji je svojevremeno bio igrač Partizana i u Humskoj započeo trenersku karijeru, smatra da će stranci rešiti derbi.

- Očekujem dobru utakmicu, jer ove godine Zvezda i Partizan ravnopravno konkurišu za titulu. Trenutni kvalitet igrača oba tima, naročito ofanzivnih, garantuje da će utakmica biti dobra. Predviđam nešto što se dešavalo često u poslednje vreme, a to je da strani igrači reše utakmicu. S obzirom na njihov kvalitet i da je to njima jedan meč koji nosi samo dodatni naboj zbog punog stadiona, sudara prve i druge ekipe na tabeli, imaju veći mir i koncentraciju kada se nađu pri šansi. Naši igrači su navijački obojeni, imaju mnogo više kontakta sa ljudima kojima je ta utakmica više od utakmice. U modernom svetu društvenih mreža i svega to ih dodatno opterećuje, tako je pokazala neka praksa koliko sam uspeo da vidim u poslednjih nekoliko godina - rekao je  Lazetić.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Čovek koji je trener aktuelnog vicešampiona Srbije, ističe da na derbiju nema favorita, ali da blagu prednost imaju crveno-beli isključivo zbog domaćeg terena.

- Favorita nema, osim što je određena prednost na strani Zvezde zbog navijača, atmosfere i domaćeg stadiona. Partizan dugo nije pobedio na Marakani, ali sad ima priliku koja može biti ključna za nastavak sezone - dodaje Lazetić.

 

 

Ovde pogledajte Partizanov tim za derbi, a ovde Zvezdinih startnih 11.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija