• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

13.03.2024

07:58

Srbi ispisali istoriju! Mitar i Sergej oborili svetski rekord

epaimages

Fudbal

Srbi ispisali istoriju! Mitar i Sergej oborili svetski rekord

Podeli vest

Srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić sa Al Hilalom ispisali su istoriju svetskog fudbala.

Al Hilal je savladao Al Itihad 2:0 i plasirao se u polufinale azijske Lige šampiona. Ali, to nije sve, pošto je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda. Računajući sva zvanična takmičenja ima čak 28 uzastopnih pobeda, ekipa su sa najviše pobeda zaredom u istoriji fudbala.

Svetski rekord je do sada držao TNS iz Velsa koji je vezao 27 pobeda, pa slede Ajaks za dva niza, od 26 i 25 pobeda, TNS ima još jedan niz od 25 pobeda, Koritiba iz Brazila je stala na 24 trijumfa, Bajern je sledeći sa 23, dok jednu pobedu manje ima  Real Madrid. 

Serija Al Hilala je počela 25. septembra u saudijskom Kupu kralja. Od tada su pobedili u još dva kupa meča, 16 utakmica saudijskog šampionata i devet utakmica Lige šampiona Azije. Na čelu su tabele lige Saudijske Arabije sa 65 bodova, 12 više od Al Nasra koji je najbliži pratilac. U nacionalnom Kupu Al Hilal je stigao do polufinala, a u najjačem kontinentalnom takmičenju do iste faze. 

 

Foto: epaimages

 

 

 

 

 

 

 

Al Hilal je do velikog rekorda došao preko najvećeg rivala Al Itihada.  Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nije postigao gol, kao ni Sergej Milinković - Savić, ali su bili među najboljima na terenu. Oni su pakovali, dok su drugi pogađali. Vodeći gol postigao je Al Šarani u 62. minutu, i to posle asistencije srpskog veziste. Tačku na ovu utakmicu postavio je Malkom u 95. minutu, nakon sjajnog dodavanja Mitrovića.


KLIBOVI SA NAJVIŠE UZASTOPNIH POBEDA

Al Hilal 28 pobeda
TNS 27 
Ajaks 26
TNS 25 
Koritiba 24
Bajern 23 
Real Madrid 22 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija