• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

20.03.2024

20:50

Mijatović: Srbija može da iznenadi na EP, ima kvalitet (VIDEO)

ATA Images

Fudbal

Mijatović: Srbija može da iznenadi na EP, ima kvalitet (VIDEO)

Podeli vest

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović otputovao je u Moskvu kako bi podržao reprezentaciju Srbije.

"Orlovi" sutra od 18 časova u Moskvi odigraće prijateljsku utakmicu sa Rusijom, što će biti jedan od poslednjih provera za izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ovog leta.  

Foto: Youtube printscreeen

Piksi i Mijatović razgovarali pred trening Srbije u Moskvi

Podršku srpskoj reprezentaciji u ruskoj prestonici pored brojnih gostiju iz sveta sporta, kulture i filma, pružiće i Mijatović. Legendarni fudbaler je danas gledao trening "orlova", a iskoristio je priliku i pozdravio se sa nekadašnjim saigračime Draganom Stojkovićem i poželeo mu sreće na EP u Nemačkoj. 

​- Sa Piksijem sam dugogodišnji prijatelj, a sa ljudima u Savezu imam vrlo dobar odnos. Vidim da su momci motivisani, pričao sam sa njima, vidim da su fokusirani na Evropsko prvenstvo. Smatram da Srbija može da nas iznenadi na Evropskom prvenstvu, ima kvalitet. Potrebno je zaboraviti šta je bilo u Kataru i koncentrisati se na Nemačku. Nadam se da ćemo sutra uživati u Moskvi, idemo do pravih rezultata - rekao je Mijatović za FSS.

Zanimljivo, Mijatović je bio deo reprezentacije koja je 2000. godine igrala na EURO u Belgiji i Holandiji, što je bilo poslednje prvenstvo na kojem je naša selekcija učestovala. Na novi plasman čekali smo 24 godine, što i sam golgeter priznaje da nije mogao da nasluti.

- Ne bih verovao da mi je neko rekao da ćemo čekati 24 godine. To je zaista dug period, ali je Piksi odveo reprezentaciju na Svetsko prvenstvo, što je bitno i pozitivno, a zatim i sada učinio isto i za Evropsko prvenstvo. To je dobar ciklus, povezana dva velika takmičenja, a apsolutno sam siguran da tu nije kraj. Nadam se da je ekipa kadra da uradi našto i imam osećaj da će ovo Evropsko prvenstvo biti pravo za Srbiju. Jeste, Srbija u komplikovanoj grupi, jer su sve grupe komplikovane, ali smatram da može da prođe bez problema grupnu fazu, a kasnije je sve moguće - poručuje legendarni fudbaler Real Madrida.

Foto: Starsportphoto

Reprezentativci Srbije na treningu u Moskvi 

Mijatovića posebno raduje forma naših napadača - Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

- Srbija ima sreću da ima tri velika napadača, u velikim klubovima. Mitrović i dalje postiže golove, još je kandidat za Zlatnu loptu i najbolji jestrelac u istoriji Srbije, Jović se vratio, Vlahović igra sjajno... To su slatke muke, ali to te slatke muke bi svaki selektor voleo da ima - tri špica u top formi. Ne mogu da igraju sva trojica, ali je svakako pozitivna situacija - zaključio je Mijat. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija