• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.03.2024

19:55

Srbija izbegla bruku! Mršava pobeda "orlova" na Kipru

AP PHOTO

Fudbal

Srbija izbegla bruku! Mršava pobeda "orlova" na Kipru

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije uz dosta muke savladala je u gostima ekipu Kipra sa 1:0 (1:0) u prijateljskom meču.

"Orlovi" su upisali trijumf, ali je igra ponovo bila za zaborav. Nisu izaabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija blistali, naprotiv prava je sreća kako na kraju nisu i primili gol, s obzirom kako su igrali u drugom poluvremenu. 

Očekivalo se da će srpski fudbaleri posle prošlonedeljnog debakla u Moskvi, gde su izgubili od Rusije sa 4:0, takođe u prijateljskoj utakmici, večeras protiv autsajdera Kipra popraviti utisak.

Ipak, malo je nedostajalo da na rajskom ostrvu usred Mediterana dožive bruku, ali na njihovu sreću domaćin nije bio dovoljno kvalitetan da našu katastrofalnu igru kazni sa barem jednim golom. 

Foto: AP PHOTO

 

Debakl od "zbornaje" naišao je na veliku kritiku javnosti, zbog čega je selektor Dragan Stojković Piksi uoči meča u Larnaki i najavio da će biti promena u timu, što se i desilo. Iskusni strateg "orlova" praktično je promenio ceo tim u odnosu na meč sa Rusima, a vratio se i na sistem sa tri igrača u poslednjoj liniji, umesto sa četiri koliko je počelo utakmicu u Moskvi.

Šansu od prvog minuta dobio je tandem saudijskog Al Hilala Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, kao i ofanzivni vezista Udineza Lazar Samardžić i to se isplatilo kao dobitna kombinacija. Posle mirnog početka na polupaznoj "AEK areni", Srbija je povela u sedmom minutu. Samardžić je iskoristio uspavanost Kiprana izveo brz slobodan udarac da desne strane i ubacio loptu u peterac, gde je Sergej i pored dvojice čuvara uspeo da zatrese mrežu. 

Foto: AP PHOTO

 

Mogli su "orlovi" već u desetom minutu da dupliraju prednost i bace na kolena domaćina, ali je Mitrović promašio penal. Ponovo je začetnik akcije bio Samardžić, koji je šutirao i pogodio u ruku Laifisa, a italijanski sudija Marko di Belo je bez dileme pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo srpski napadač, ali je previše ležerno i opušteno šutirao Mitar, pa je Mol lako pročitao njegovu nameru i odbranio. 

U nastavku "orlovi" su dominirali, gotovo da se igralo na polovini Kiprana, ali je našem timu nedostajao bolji završni pas kako bi ponovo matirao nemoćnog rivala. Pred odlazak na odmor Piksijeva čega je malo i izgubila koncentraciju, pa su domaćini u dva navrata zapretili, ali je nedovoljno da se ugrozi gol Rajkovića. 

Selektor Stojković u drugom poluvremenu šansu je dao pre svega kapitenu Dušanu Tadiću, koji je tako upisao i 106. meč u dresu reprezentacije, čime je postao rekorder i osamio se na vrhu večne liste. 

 

U nastavku ekipe su zamenile uloge, sada su Kiprani bili ti koji su se odvažili i napali, dok Srbija nije ličila na tim iz prvog poluvremena. Osetili su izabranici Timura Kecbaja da su "orlovi" dekoncentrisano ušli u drugi deo meča, pa su prvo udarcima sa distance probali da ugroze gol Rajkovića, a onda su i u 64. minutu sreća je pogledala naš tim. Prvo je Pitas pogodio stativu, a onda je u nastavku akcije Korea, koji je bio potpuno sam na drugoj stativi, promašio da sa metar pogodi mrežu Rajkovića. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Neshvatljivo je kako su "orlovi" potonuli u drugom poluvremenu, igrali su potpuno nepovezano, nedostajala je kreacija u našoj igri, dok su Kiprani nastavili da pritiskaju.

Šansu da stavi tačku na mučnu igru "orlova" imao je Luka Jović u 87. minutu, ali je njegov šut sa nekih 15 metara završio pored gola. Već u narednom napadu Kipar je imao novu šansu da zada novi udarac, ali je Rajković spasao "orlove" bruke. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija