• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

25.03.2024

17:15

Kraj! Srbija jedva pobedila Kipar u Larnaki! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj! Srbija jedva pobedila Kipar u Larnaki! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Kipar 1:0 (0:0) u prijateljskom meču u Larnaki.

Strelac odlučujeg gola bio je Sergej Milinković Savić u 7. minutu.

 

 

KIPAR - SRBIJA 0:1 (0:1)

Strelac: Sergej Milinković Savić u 7. minutu

Larnaka. 

Stadion: AEK Arena

Sudija: Marko di Belo (Italija)

Žuti karton: Koreja (Kipar), Mašović (Srbija).

KIPAR (3-4-3): Mol – Karo (od 6. Kirjakis), Gogić, Laifis – Andreu (od 46. Špoljarić), Kirijaku, Kusulos (od 74. Artimatas), Koreja – Loizu, Pitas (od 89. Kakulali), Haralambos.

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Mašović (od 85. Eraković), Babić – Živković, Mijailović, Lukić (od 46. Jović), Kostić (od 63. Zdjelar) – Samardžić (od 46. Tadić), S. Milinković-Savić (od 76. Baždar) – Mitrović (od 63. Gaćinović).

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj utakmice: Kipar - Srbija 0:1.

90. minut - Igraće se još četiri minuta. 

90. minut - Rezervista Kakulali izbio sam ispred Rajkovića, imali su domaći zicer za izjednačenje, ali Rajković je spasao "orlove" istrčavanjem i odličnom intervencijom.

87. minut - Šansa za Srbiju posle duže vremena. Jović je šutirao tik pored gola. 

82. minut - Kiprani su u tri poteza izbacili ceo naš tim, Loizu na kraju, srećom, gubi duel sa Babićem.

76. minut - Samir Baždar debituje u reprezentaciji Srbije. Fudbaler Partizana je ušao u igru umesto strelca zasada jedinog gola Sergeja Milinkovića Savića. 

67. minut - Neprepoznatljiva Srbija u nastavku meča. Kiprani su opasniji na terenu. Za kratko vreme rival "orlova" izveo je tri kornera.

Foto: AP PHOTO

 

64. minut - Srbija je sada imala puno sreće. Pitas pogodio stativu udarcem iz kolena sa 16 metara. U nastavku akcije spašava Milenković. Sam je na drugoj stativi bio Korea. Kipar mnogo, mnogo agilniji u nastavku, problemi u igri Srbije.

60. minut - Živković je gurnuo loptu do Tadića, a duel sa Gogićem u šesnaestercu domaćih sudija nije okarakterisao penalom. Ruku na srce bilo je elemenata. Kapiten "orlova" je pobesneo. 

53. minut - Duel Tadića i Gogića u šesnaestecu domaćih. Ništa od penala. Inače, nešto drugačija slika na terenu u odnosu na onu iz prvog dela. Kiprani su sada nešto konkretniji.

50. minut - Dobra kontra "orlova". Sve je krenulo od Jovića, koji je odlično primio loptu i posle driblinga loptu poslao do Kostića, koji šutira pored gola.

46. minut - Utakmica je nastavljena uz istorijski trenutak za srpski fudbal. Dušan Tadić je ušao u igru umesto Lazara Samardžića i zvanično postao fudbaler sa najviše nastupa za reprezentaciju Srbije. On na Kipru igra 106. meč za Srbiju. Branislav Ivanović je ostao iza njega sa 106. Stojković je u igru uveo i Luku Jovića.

 

 

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena: Kipar - Srbija 0:1. Bolji su "orlovi", Kiprani se brane, ali više od jednog gola ekipa Dragana Stojkovića Piksija nije uspela postigne. Nadamo se da će u drugom Srbija biti efikasna.

45. minut - Prvi deo će se igrati još dva minuta.

42. minut - Evo i Kiprana u napadu, Koreja je šutirao sa levog boka, Pitas glavom, ali slab udarac, lopta je otišla daleko od gola.

Foto: AP PHOTO

 

33. minut - Odličan se Sergej na stadionu AEK-a u larnaki, daje genijalan pas za Mitrovića, usledila je povratna za Samardžića, a njegov udarac je neko iz odbrane Kipra izblokirao.

28. minut - Srbija pritiska, velika gužva u šesnaestercu domaćih, pokušavaju Milenković i Mitrović, ali bez uspeha.

25. minut - Filip Kostić ubacuje loptu iz kornera, Mitrović blag udarac glavom, lak posao za čuvara mreže Mola. 

Foto: Tanjug/AP

 

24. minut - Lopta je više u nogama "orlova", Kiprani su uglavnom na svojoj polovini. 

17. minut - Odlična akcija Lukića, centaršut Samardžića na drugu stativu, ali tamo nije bilo nikog od naših fudbalera

 

 

10. minut - Penal za "orlove". Laifisa je lopta pogodila u ruku posle šuta Samardžića. Mitrović je izveo jedanaesterac, međutim golman Mol mu brani. Previše ležerno je šutirao naš kapiten.

 

 

7. minut - GOOOOOOOOL 0:1 Sergej Milinković Savić dovodi Srbiju u vođstvo. Samardžić je odlično izveo slobodan udarac sa desne strane, asistirao Sergeju, a on postigao lep gol.

4. minut - Meč je nakratko prekinut. Karo je nezgodno pao na rame, ukazuje mu se pomoć, ali Timur Kecbaja će morati da ga menja. U igru će Kiprijanu. Utakmica je nastavljena.

2. minut - Kiprani prvi prete, posle centaršuta sa strane, odlična reakcija Filipa Kostića u odbrani. 

1. minut - Utakmica je počela, Kiprani su prvi krenuli sa centra.

 

 

 

 

UŽIVO: 

 

17.58 - Intonirane su himne, meč uskoro počinje

17.50 - Meč sa Kiprom, mogao bi da bude istorijski za Dušana Tadića, koji će, ako uđe u igru, jer ne počinje meč, prestići Branislava Ivanovića po broju utakmica u dresu sa državnim grbom.

 

17.45 - Poslednji duel između Srbije i Kipra odigran je 2016. godine. Srbija je pobedila u Užicu golovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

Foto: Starsportphoto

 

17.30 - Selektor Dragan Stojković Piksi ovako je najavio utakmicu:

- Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na "rehabilitaciju" posle onoga u Rusiji. Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru.

 

 

 

17.20 - Na dan utakmice "orlovi" su se relaksirali na plaži. 

 

 

17.15 - Selektor Dragan Stojković najavio je veliki broj izmena u timu. U poslednjoj liniji biće Nikola Milenković, Erhan Mašović i Srđan Babić, dok će po strani biti Srđan Mijailović i Andrija Živković.

17.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog uživo meča Kipar - Srbija na portalu Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija