• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.03.2024

13:30

Ozbiljna ekipa! Ovo je najboljih 11 srpskih igrača koji su nastupali u Rusiji!

Starsportphoto

Fudbal

Ozbiljna ekipa! Ovo je najboljih 11 srpskih igrača koji su nastupali u Rusiji!

Podeli vest

Poznato je da su mnogobrojni naši fudbaleri ostavili dubok trag u bratskoj nam zemlji, a u idealnom timu ima i svetskih zvezda.

Prijateljski meč reprezentacije Rusije i Srbije zakazan je za večeras u Moskvi (18.00, RTS 1), a pored brojnih reklama i promo-spotova, ljubitelji fudbala u najvećoj zemlji na svetu odredili su najboljih 11 naših igrača koji su tokom karijere nastupali u tamošnjoj Premijer ligi.

Da krenemo redom. Na golu je prednost dobio Dejan Radić (43), koji je od odlaska iz Rada 2003. narednih osam godina proveo upravo u Rusiji. Nosio je dres Alanije iz Vladikavkaza, Spartak Naljčika i Rostova, ali je, sticajem nesrećnih okolnosti, morao karijeru da završi 2012.

Naime, on se u aprilu 2011, na meču protiv Tereka, sudario sa protivničkim igračem Zaurom Saldajevim i tom prilikom je dobio jak udarac u bubreg. Hitno je prevezen u bolnicu, gde je operisan, a lekari su morali da mu izvade oštećeni organ.

U odbrani dobro poznata imena - Nemanja Vidić (42) i Branislav Ivanović (40), bivši kapiteni Srbije.

 

 

Proslavljeni štoper se afirmisao u Crvenoj zvezdi, odakle je 2004. prešao u moskovski Spartak (41 utakmica/4 gola). On mu je i bio odskočna daska za Mančester junajted, gde se upisao među legende i takođe nosio kapitensku traku.

Sličan put imao je i Bane, samo što je on preko OFK Beograda došao 2006. do Lokomotive. Nakon 71 meča, sedam golova i devet asistencija, usledio je transfer u Čelsi, gde je proveo deset sezona, a onda se ponovo 2017. vratio u Rusiju.

Foto: Reuters

Bane Ivanović u dresu Zenita

Ovog puta je izbor pao na Zenit, a snažni defanzivac se u Sankt Peterburgu zadržao četiri godine, upisao 125 nastupa, 12 golova i četiri asistencije, uz osvojene dve titule i trofej Kupa.

Pored ovog čuvenog tandema su aktuelni desni bek CSKA, Milan Gajić (28), ali i nekadašnji štoper Lokomotive, Nemanja Pejčinović (36).

U veznom redu je trio - Ognjen Koroman (45), Zoran Tošić (36) i Miloš Krasić (39). Prvi je odavno završio igračku karijeru, ali se i dalje pamte njegove odlične partije u dresu moskovskog Dinama, Krila Sovjetov i Tereka.

Foto: Reuters

Zoran Tošić ostavio dubok trag u CSKA

Popularni Bambi i dalje igra, trenutno je u grčkoj Lamiji, ali ga navijači CSKA jako dobro pamte i obožavaju. Proveo je u Moskvi sedam sezona, na 239 utakmica dao 47 pogodaka, uz 41 asistenciju i šest trofeja.

Slično važi i za Krasića, voleli su ga i cenili fanovi "armejaca", a odlične partije krunisao je transferom u Juventus. Za sedam godina u Rusiji je skupio 229 nastupa, 32 gola, 34 asistencije i devet pehara, od kojih i trofej Kup UEFA 2005.

Foto: EPA Images

Miloša Krasića obožavaju u Moskvi

U napadu je bio baš zanimljiv izbor. Iako je Mateja Kežman (44) u Zenitu proveo samo šest meseci i na deset mečeva dva puta zatresao mrežu, našao se u idealnih 11.

Tu je i Danko Lazović (40), koji je bio znatno zapaženiji u Sankt Peterburgu. Od 2010. do 2012. je na 77 utakmica imao učinak od po 21 gola i asistencije, dok je u sezoni 2012/13. bio u Rostovu na pozajmici (13 mečeva/2 gola).

Na kraju, za mesto se izborio i Đorđe Despotović (32). Aktuelni centarfor podgoričke Budućnosti pružao je zapažene partije u Premijer ligi Rusije, gde je od 2018. do 2023. nosio dresove Orenburga, Rubina iz Kazanja i Arsenala iz Tule.

Foto: EPA Images

Danko Lazović je bio odličan u Zenitu

Posebno interesantni bili su komentari na ovaj sastav tima. Tako su se pojedinci, očigledno neobavešteni, pitali gde su Ivica Olić i Vedran Ćorluka, neznajući da su oni Hrvati.

Ima i onih koji su bili nezadovoljni što u ekipi nema Save Miloševića, koji je sa Rubinom osvojili titulu, kao i Srđana Babića, defanzivca moskovskog Spartaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija