• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

19:09

Štoper izazvao haos u Engleskoj! Sautgejt se sprema za Srbiju, a navijači besne!

reuters

Fudbal

Štoper izazvao haos u Engleskoj! Sautgejt se sprema za Srbiju, a navijači besne!

Podeli vest

Ben Vajt odbio selektora Sautgejta i otišao na odmor sa suprugom.

I ptice na grani znaju da reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu očekuje pakleno težak zadatak pošto su "orlovi" smešteni u grupu sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Da stvar bude gora, četa Dragana Stojkovića Piksija nije oduševila tokom dva prijateljska meča ovog marta, ali dobra vest je da ni prvi rival na EURU - Engleska, ne briljira. 

Brazil je savladao izabranike Gereta Sautgejta na "Vembliju" sa 1:0. Bilo je jasno da je odbrana najveći problem Engleskog tima i pre utakmice sa "kariokama", a potvra toga stigla je pre nekoliko dana u Londonu. Navijači su zbog toga besni na Bena Vajta koji je odbio da nosi dres reprezentacije! 

Štoper Arsenala zaratio je sa selektorom tokom Mundijala u Kataru kada je nakon grupne faze napustio nacionalni tim. Želeo je Sautgejt da "zakopa ratne sekire" sa Vajtom uoči priprema za Evropsko prvenstvo, ali je Vajt rešio da se ne odazove pozivu selektora. 

Foto: printscreen Twitter

 

Zbog svoje odluke Ben Vajt našao se na udaru engleskih navijača, a situaciju je pogoršala njegova supruga zbog svoje obajve na Isntagramu. Naime, štoper Arsenala je iskoristio nekoliko slobodnih dana i sa svojom izabranicom otišao u Dubai na godišnji odmor. Vajt je igrao karte dok su Englezi gubili od Brazila i tako dodatno navukao gnev svog naroda. 

"Ne teramo te da igraš, ali nemoj da si drzak", glasio je jedan od komentara izrevoltiranih navijača. 

Sukob Bena Vajta i Gereta Sautgejta datira još od prethodnog Evropskog prvenstva. Štoper je tada bio u nacionalnom timu, ali tokom turnira nije dobio ni minut. Rešio je da nastupi i na Mundijali gde je takođe bio van planova selektora zbog čega je došlo do sukoba. 

Utisak je, Vajt se i ne sekira preterano zbog činjenice da ne igra za reprezentaciju. Pričao je iskusni štoper o tome da je fudbal za njega samo posao, da ne uživa u igranju i gledanju utakmica... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija