• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

23:34

Nije moglo bez drame! Penal serija odlučila poslednjeg putnika na EURO!

Tanjug/AP

Fudbal

Nije moglo bez drame! Penal serija odlučila poslednjeg putnika na EURO!

Podeli vest

Poljska nakon drame u Kardifu izborila mesto na Evropskom prvenstvu.

Penali su rešili pitanje pobednika na meču Gruzije i Grčke, a domaću selekciju po prvi put u istoriji odveli na Evropsko prvenstvo. U okršaju Ukrajine i Islanda - preokret, a sa trendom drame nastaviljeno je večeras u Kardifu pošto je Poljska nakon penal serije postala poslednji učesnik Evropskog prvenstva. 

Devet penala bez greške, a onda - Ščensni! Presudilo je iskustvo poljskog golmana koji je pročitao nameru Denijela Džejmsa i zaustavio njegov udarac. 

Previše uzbuđenja nije bilo tokom 90. minuta, izostali su i golovi i prilike- 0:0. Utisak je da je važnost utakmice "vezala noge" ekipama Velsa i Poljske. Najbolju šansu imao je domaćin još na startu utakmice kada je Ben Dejvis dobro gađao nakon kornera. Velšani su mogli do vođstva i u 49. minutu, ali je Vojček Ščensni još jednom vrhunski intervenisao i odbranio udarac Kifera Mura, ponovo nakon kornera. 

Usledili su i treći produžeci u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalitetnog fudbala nije bilo, ali je prštalo na sve strane. Domaćin je na kraju ostao i sa desetoricom na terenu nakon što je Kris Mefam dobio drugi žuti karton. 

Foto: EPAIMAGES

 

Penal rulet otvorio je Robert Levandovski koji je loptu poslao u jednu, a golmana Vorda u drugu stranu. Istom merom odgovorio je Ben Dejvis - 1:1. Precizni su potom bili Sebastijan Šimanski i Kifer Mur, koji je uz mnogo sreće poravnao rezultat. Sigurni su bili Frankovski, Pjontek i Zalevski, a sa druge strane Vilson i Vilijams. 

Ipak, usledio je ključan momenat pošto je Denijel Džejms promašio u petoj seriji, odnosno, Vojček Ščensni pročitao je vezistu Lidsa i odveo Poljake na Evropsko prvenstvo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija