• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

22:56

Englezi još jednom razočarali navijače... Belingem sačuvao Sautgejta pred 90.000 ljudi!

EPAIMAGES

Fudbal

Englezi još jednom razočarali navijače... Belingem sačuvao Sautgejta pred 90.000 ljudi!

Podeli vest

Belgija imala pobedu u rukama, ali je vezista Real Madrida sačuvao čast "albiona" na "Vembliju".

Pre tri dana Engleska je na "Vembliju" dobila šamarčinu pošto su Brazilci nadigrali četu Gereta Sautejta i slavili sa 1:0. Nadali su se Ostrvljani da bi današnji meč protiv Belgije mogao da bude zamajac pred Evropsko prvenstvo, ali je usledila još jedna slaba predstava "albiona" pred domaćim navijačima. 

Engleze na startu Evropskog prvenstva čeka okršaj protiv Srbije, a dve teške generalne probe protiv Brazila i Belgije nisu bile plodonosne. Mnogo slabosti pokazala je četa Gereta Sautgejta... Nema sumnje da bi "loženje" među srpskim navijačima moglo da počne, ali je Srbija uspela da odigra dve katastrofalne utakmice protiv Rusije i Kipra zbog čega su pristalici skeptični pred EURO. 

Foto: EPAIMAGES

 

Nešto više od 90.000 duša dočekalo je okršaj Engleske i Belgije u Londonu, a domaći sastav je samo pukom srećom uspeo da izbegne poraz - 2:2 (1:2). Bili su "crveni đavoli" opasniji rival u većem delu utakmice, ali ih je trijumfa koštalo povlačenje pred kraj meča. 

Povela je Belgija već u 11. minutu golom Jurija Tielemansa, ali je odgovor vrlo brzo stigao preko Ivana Tonija. Napadač Brentforda golom je krunisao povratak u nacionalni tim nakon suspenzije zbog klađenja pošto je iskoristio penal nakon užasne reakcije Jana Vertongena. 

Nije izabranike Dominika Tedeska poljujalo izjednačenje Engleske, gosti su svim silama napadali na "Vembliju" i drugim pogotkom Tielemansa došli do novog vođstva. Još jednom se vezista Aston Vile našao na pravom mestu, ovoga puta nakon dobre asistencije Romelua Lukakua i poslao loptu iza leđa nemoćnom Džordanu Pikfordu. 

Razigrali su se Englezi u drugom poluvremenu, želeli do izjednačenja, ali je ofanzivan pristup otvorio prostor za kontre Belgije. Mogli su "crveni đavoli" da reše pitanje pobednika sredinom drugog poluvremena - nisu, i za to su u 92. minutu preko Džuda Belingema surovo kažnjeni. 

Večeras je na terenu bio još jedan rival Srbije - Danska. Izabranici Kaspera Hjulmanda nedavno su remizirali pred svojim navijačima protiv Švajcarske, a danas su na stadionu Brondbija uspeli da nadigraju Farska Ostrva sa 2:0 (1:0). 

Foto: EPAIMAGES

 

Nisu Farani "bauk", posebno zbog činjenice da se radi o ostrvu pod patronatom Danske, ali bi današnja pobeda mogla da da vetar u leđa Skandinavcima pred Evropsko prvenstvo. Strelci u trijumfu bili su Pjer Emil Hojbjerg i Mohamed Darami. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija