• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

17.04.2024

17:23

Gaćinović: Zašto sam otišao iz Napretka?! Intuicija mi je tako rekla

Starsportphoto©

Fudbal

Gaćinović: Zašto sam otišao iz Napretka?! Intuicija mi je tako rekla

Podeli vest

Otišao sam iz Napretka jer mi je intuicija poručila da to više nije ono što želim, kaže za Informer doskorašnji trener kruševačkog kluba Vladimir Gaćinović.

"Čarapani" su izborili plej-of Superlige, mada su u poslednjem odigranom kolu poraženi od Radnika na svom terenu (2:0). Upravo ta utakmica iznervirala je iskusnog stručnjaka, koji je ove sezone odradio fantastičan posao. Nije mu se dopalo kako je njegov tim izgledao i rešio je da se povuče. Prema njegovim rečima, odluka nije doneta u afektu, već je na osnovu intuicije i dugogodišnjeg iskustva procenio je da je ispravno da tako postupi. 

Foto: Starsportphoto©

Vladimir Gaćinović

- Ponosan sam na epizodu u Kruševcu, posebno na grupu momaka koju sam vodio. Odavno nisam imao tako dobre igrače. Čvrstog karaktera i velike radnike, koji su sledili svaku moju zamisao. Kad sam preuzeo Napredak, klub je bio pretposlednji na tabeli, sa samo 11 osvojenih bodova. Malo ko je verovao u ovo što smo napravili, a ja mislim da je moglo još više. Tokom utakmice sa Radnikom doneo sam odluku da odem iz kluba. I nije to bilo u afektu, razmislio sam dobro, hladne glave. Ipak, dugogodišnje iskustvo u fudbalu i intuicija usmerili su me da donesem ovakvu odluku. I mislim da je prava. O bivšim klubovima sve najbolje, nikad nisam iznosio prljav veš, pa neću ni ovog puta - kaže Gaćinović za Informer. 

Za Mijata je reprezentacija svetinja

Za mog sina Mijata je fudbalska reprezentacija Srbije svetinja i ako dobije poziv, naravno da će se odazvati, kaže Vladimir Gaćinović. 
- Za njega je reprezentacija svetinja i on tu nema nikakvu dilemu. Imao je neku operaciju, ali mi Gaćinovići smo ratnici. Oporavio se i dobro je. Ako ga selektor pozove, naravno da će se odazvati, ali nisam ja adresa za to pitanje - rekao je Gaćinović. 


Istog momenta kad je završena utakmica sa Surduličanima, otišao je kod prvog čoveka kluba i saopštio mu da odlazi. Pokušao je predsednik kluba Miloš Nenezić da ga zaustavi, ali Gaćinovićeva odluka je bila konačna. 
- Zahvalan sam svima u klubu, posebno predsedniku Milošu Neneziću. Odmah posle utakmice sa Radnikom otišao sam kod njega i uručio mu svoj otkaz. Naravno, nagovarao me je da promenim odluku. Svi u klubu su želeli da ostanem. Ja sam prethodno i napravio usmeni dogovor da budem tu i sledeće sezone, ali sam se predomislio. Vreme je bilo za rastanak. Toga dana, moj tim nije prikazivao na terenu ono što sam želeo, to nije bio moj rukopis, a meni je to važno. Stvarno smo dobro radili i vratili smo publiku na stadion. Kruševljani su redovno bili počeli da dolaze. Nema smisla sad da ih teramo sa stadiona. Ali znate, i mašina radi, radi, pa uspori. Ne može se uvek biti na visokom nivou - kaže iskusni stručnjak. 

Foto: Starsportphoto©

Odmah su naravno počele da kruže priče da Napredak možda namerno nije igrao punom snagom. Ipak, Gaćinović strogo odbacuje. 
- Nikako ne mislim da nisu hteli, mislim da igrači nisu mogli bolje. Prethodnih dana smo nešto slabije trenirali i znao sam da će ovako biti. Svim igračima i ljudima u klubu želim puno sreće u nastavku sezone. Mogu oni mnogo. A ja ću sad da odmaram, pa će već biti nekog posla - zaključio je Gaćinović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija