• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.04.2024

22:58

Bajern u polufinalu nakon 4 godine! Minhen slavi Kimiha

Reuters

Fudbal

Bajern u polufinalu nakon 4 godine! Minhen slavi Kimiha

Podeli vest

Nemački velikan u revanšu četvrtfinala Lige šampiona na svom stadionu savladao Arsenal sa 1:0 (0:0).

Izgubili su titulu u Bundesligi i predali je Bajeru iz Leverkuzena, ali su konačno dočekali navijači Bajerna da se raduju ove sezone. Bavarci su u polufinalu najjačeg klupskog takmičenja posle četiri godine, pošto su golom Džošue Kimiha u 63. minutu uspeli da savladaju engleskog premijerligaša i anuliraju remi iz prvog duela u Londonu (2:2).

Gledali smo prošle nedelje goleadu na "Emiratima", ali večeras su u revanšu napadači prilično zatajili, odnosno, odbrane su bile na vrhunskom nivou. Od starta je Bajern krenuo u napad svim silama, želeo je što pre da dođe do prednosti i tako sebi olakša posao u nastavku.

Foto: Reuters

 

U razmaku od samo 120 sekundi zapretio je Hari Kejn, prvo šutem iz okreta, a potom i sa distance, ali je oba puta lopta prohujala pored stative. Mogao je engleski reprezentativac da zatrese mrežu i u 16. minutu, posle odličnog prodora i centaršuta Sanea, ali je Saliba vrhunski reagovao i izbacio loptu u korner.

Probao je potom i Mazraui, a onda se konačno probudio i Arsenal. Prvo je Haverc dobro razdrmao Nojera, usledio je period blage dominacije gostiju, ali do odlaska na odmor nije uspeo to da materijalizuje.

Foto: Reuters

 

Odmah nakon pauze Gorecka je odlično tukao, ali je stativa tada spasila golmana Raju. Potom je i Tomijasu dobro reagovao kod nove šanse Kejna, ali u 63. minutu odbrana "tobdžija" je poklekla.

Gereiro je idealno centrirao s leve strane, a Kimih se ušunjao u kazneni prostor, pobegao čuvarima i glavom sa šest-sedam metara pocepao mrežu za erupciju oduševljenja u Minhenu.

 

 

Bio je to znak za menadžera gostiju Mikela Artetu da reaguje izmenama, na teren je odmah poslao ofanzivce Žezusa i Trosara, dok su igru napustili Žoržinjo i Martineli.

Upravo je brazilski napadač mogao da donese izjednačenje Arsenalu u 80. minutu, ali se propisno obrukao. Fenomenalnu loptu dobio je od Sake, izašao je sam na Nojera i nije pogodio. 

Foto: Reuters

 

Izabranici Tomasa Tuhela su do kraja uspeli da sačuvaju minimalnu prednost, branili su se i odbranili, nakon čega je usledila velika radost na "Alijanc areni".

Poslednji put je Bajern stigao do same završnice Lige šampiona u takmičarskoj 2019/20. kada su osvojili i titulu, trijumfom nad Pariz Sen Žermenom u finalu (1:0). Od tada su Bavarci svaki put takmičenje završavali u četvrtfinalu, a sada su uspeli napokon da odu korak dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija