• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportklub

19.09.2019

15:38

JANKOVIĆ PROGOVORIO o prelasku iz Zvezde u Partizan, zbog čega se ne kaje, a zbog čega žali, ko ga je razočarao...

Košarka

JANKOVIĆ PROGOVORIO o prelasku iz Zvezde u Partizan, zbog čega se ne kaje, a zbog čega žali, ko ga je razočarao...

Podeli vest

Stefan Janković je odlukom da iz Crvene zvezde pređe u Partizan podigao veliku prašinu

Nije se međutim zadržao ni u Parizanu. Igraće naredne sezone za grčki AEK kao pozajmljen igrač. Kaže da se ne kaje što je prešao u Partizan, ali da mu je žao zbog jedne stvari. 

Nema kajanja! Svi znamo šta se sve dešavalo tih meseci, a ja sam sve vreme ćutao. To mi je jedino žao i zbog toga se jedino kajem. Dok sam bio u Zvezdi ništa loše nisam pričao o Partizanu, kao što kasnije ništa loše nisam pričao o crveno-belima. Nisam na to gledao kao navijač, košarka je jednostavno moj posao. Nisam odrastao u Srbiji i neke stvari su me iznenadile i pogodile. Pustio sam da se kroz medije provlače svakakve izjave, svakakve laži... Sve je to potrajalo i kajem se što se tada nisam oglasio. Nisam dao nijednu izjavu, a bilo mi je nerealno da čitam neke detalje koje sam prvi put čuo o sebi. Žao mi je što nisam rekao svoju stranu priče.Bilo mi je svega preko glave  - rekao je u intervjuu za Sportklub Janković. 

ZVEZDA SE NE ŠALI! Crveno-beli pobedili Olimpijakos u sred Pireja, Derik Braun briljira!

NISU BITNE POBEDE, VEĆ NAŠ RAD! Trinkijeri o Fenerbahčeu, Birčeviću, novoj sezoni...

 

Foto: starsport

 

Priznaje da pre dolaska u Beograd nije navijao ni za jedan od dva večita rivala.

Srbin sam, ali nisam ovde odrastao i drugačiji mi je mentalitet. Nikad nisam bio navijač. Osetio sam rivalstvo između večitih rivala i žao mi je što se i danas toliko priča o tom transferu. Volim svoju zemlju i sve poštujem. Otac mi je okoreli Zvezdaš, moji su iz Foče... Nisam znao kako da se ponašam u datom trenutku, bilo je i pretnji, ali sve sam podneo muški. Onaj ko me ne poznaje možda misli da mrzim Zvezdu, ali to je tako kod nas. Malo sam se i razočarao u narod. Moja odluka je bila isključivo košarkaška i ponovo bih isto uradio. Ne kajem se - objasnio je Stefan Janković.

Foto: Starsportphoto

 

On je pre odlaska u AEK produžio ugovor na još godinu dana, pa će svakako biti igrač Partizana i narednog leta, kada mu istekne pozajmica.

- Dve godine sam bio u Beogradu, bilo je momenata kada sam pokazao kvalitet i talenat, ali nisam to konstantno radio. Prvo sam razmišljao da raskinem ugovor, ali u klubu su želeli da odem na pozajmicu. Niko mi nije rekao da se na mene ne računa, ali želeo sam veću ulogu. Nije bilo ništa sporno, dešavaju se takve stvari. Rekao sam im da želim da igram, još sam mlad, i da mi nije plan da budem druga ili treća opcija. Predsednik Ostoja Mijailović je predložio da produžim ugovor i odem na pozajmicu kako bih se vratio u klub kao bolji igrač. Ni Partizanu ni meni ne bi značilo da sam ostao i imao sezonu kao prethodnu. Potrebno mi je da igram, zvali su me trener AEK Ilias Papateodoru i generalni menadžer Dragan Šakota i brzo smo se dogovorili. Mislim da sam doneo najbolju odluku za svoju karijeru. Srećom, nije bilo peripetija kao prilikom prelaska iz Zvezde u Partizan.

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija