• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

15.07.2022

08:42

SPEKTAKL U NAJAVI! NAJVEĆI SRPSKI KOŠARKAŠKI KLUBOVI U NALETU! Večiti prave drim timove!

printscreen

Košarka

SPEKTAKL U NAJAVI! NAJVEĆI SRPSKI KOŠARKAŠKI KLUBOVI U NALETU! Večiti prave drim timove!

Podeli vest

Zvezda dovela reprezentativca Srbije Nemanju Nedovića, potom Dalibora Ilića kao i poznate Amerikance Hasana Martina i Džona Holanda! Partizan je angažovao Danila Anđušića, Dantea Egzuma iz Barselone i Džejmsa Nanelija iz Makabija

Zvezda i Partizan imaće naredne sezone nikad jače košarkaške timove! Najjači klubovi iz Srbije i regiona već su doveli po tri fantastična pojačanja u cilju pravljenja pravih drim timova za izazove u Evroligi.

Foto: Starsportphoto

 

Naravno, beogradski večiti rivali ne otkrivaju finansijske detalje ovih transfera, ali poznato je da je minimalni budžet za učesnike u elitnom evropskom takmičenju sedam miliona evra.

Prema nezvaničnim informacijama, Zvezda i Partizan su za dosadašnjih šest pojačanja izdvojili oko četiri miliona evra za obeštećenja i plate!

Foto: Starsportphoto

 

Ostaje i Panter

Crveno-beli su angažovali reprezentativca i dojučerašnjeg igrača Panatinaikosa Nemanju Nedovića, zatim bivšeg centra Olimpijakosa Hasana Martina, Džona Holanda, ali i reprezentativca Srbije Dalibora Ilića. Iskusni Amerikanac je igrao i u NBA ligi, ali i u Evroligi i Evrokupu, a posebno je prošle sezone bio upečatljiv u šokantnoj pobedi Burse nad Partizanom u Evrokupu.

ZVEZDINA POJAČANJA

Nemanja Nedović

Hasan Martin

Džon Holand

Dalibor Ilić

Želje: Šabaz Nejpijer, Kris Singlton, Čarli Braun, Marijal Šajok, Džastin Kobs, Vladimir Mihailović, Kostas Adetokumbo, Miroslav Raduljica
Otišli: Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins

Crno-beli su prvo postigli dogovor sa povremenim reprezentativcem Danilom Anđušićem, a onda su stigle dve "bombe". Na poziciji pleja došao je Dante Egzum iz Barselone, da bi u sredu po podne Partizan potvrdio da će sa Željkom Obradovićem ponovo sarađivati Džejms Naneli.

Zajedno su sa Fenerbahčeom osvojili dve titule prvaka Turske, a odlični američki šuter je prošle sezone igrao za Makabi iz Tel Aviva.


Spekulisalo se po završetku prethodne sezone da će Partizan ostati bez Kevina Pantera, koji se nadao ponudama iz NBA lige. On je, međutim, u izjavi za grčki portal "Novasports" poručio da se vraća u Beograd.

 

Foto: Starsportphoto

 

- Najverovatnije ću se vratiti u Partizan. NBA je uvek moj cilj broj jedan, ali srećan sam što sam u Partizanu. Sviđaju mi se izazovi sa kojima ćemo se suočiti ove godine. Neverovatno je igrati za Željka Obradovića, on je veliki čovek. Sviđa mi se kako trenira. Volim ga i ne bih ga menjao ni za šta. Što se tiče Evrolige, voleo bih da obezbedimo plej-of i da se plasiramo na fajnal-for - poručio je Panter.

PARTIZANOVA POJAČANJA

Danilo Anđušić

Dante Egzum

Džejms Naneli

Želje: Mario Hezonja, Nik Kalates, Darijus Tompson, Filip Petrušev
Otišli: Dalas Mur, Nemanja Dangubić, Rodions Kuruc, Rade Zagorac


Klub iz Humske bi trebalo narednih dana da definiše i situaciju na poziciji centra. Ugovor sa Matijasom Lesorom istekao je na kraju sezone, ali Francuz još nema novi klub i navodno će ponovo pregovarati s Partizanom.

Nezvanično se može čuti i da Obradović želi Filipa Petruševa, reprezentativca koji se nije proslavio prošle sezone u Efesu i sad traži novi klub.

Napad na top osam

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović takođe je najavio da su ambicije njegovog kluba da izbori barem plej-of Evrolige.


- Naš cilj je da uvek budemo najbolji, dakle, da osvojimo pehar u domaćem kupu, prvenstvu Srbije, kao i regionalnom takmičenju. E sad dolazi Evroliga? Cilj je da uđemo u top osam ili čak nešto preko toga - poručio je Čović.
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija