• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2023

11:31

Zvezda je i bez Kampaca jača od Partizana! BIVŠI AS CRVENO-BELIH PRED VEČITI DERBI: Čeka nas velika bitka, ali Zvezda je bliža pobedi

Starsportphoto©

Košarka

Zvezda je i bez Kampaca jača od Partizana! BIVŠI AS CRVENO-BELIH PRED VEČITI DERBI: Čeka nas velika bitka, ali Zvezda je bliža pobedi

Podeli vest

Drugi ovosezonski Evroligaški derbi Crvena zvezda – Partizan na programu je u petak u 19 časova. Vuk Radivojević, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, koji je ponikao u crno-belom dresu, govorio je o večitim rivalima

Sportski direktor Igokee smatra da je Crvena zvezda kao domaćin u dvorani „Aleksandar Nikolić“, bliža novom trijumfu u elitnom takmičenju.

- Dajem prednost mom bivšem klubu, ne navijački, već smatram da imaju bolji tim, igru, veću energiju, a još dodatni motiv, navijači. Sviđa mi se što su dosta okrenuti domaćim igračima, koji su sve osim epizodisti, dok u Partizanu, glavne uloge pripadaju stranim pojačanjima. Ali, nijedan večiti derbi nije lak, svaki put je teško i neizvesno, kao što smo imali prilike da vidimo i 8. decembra- kaže Vuk Radivojević u razgovoru za Sport klub i dodaje:

Foto: Printscreen You Tube

 

- Niko nema izrazitu prednost jer su timovi pravljeni za najviše sezonske domete, od ABA titule do plasmana u TOP 8 Evrolige. Nije tek tako Željko Obradović već drugu sezonu na klupi crno-belih, da ne apostrofiram njegov „si vi“. A tek dovođenje renomiranog stručnjaka Duška Ivanovića u Zvezdu, koji je sve „posložio“ na najbolji mogući način. Od još jače odbrane, učinka Nemanje Nedovića, ali i ostalih. Mnogo mi je žao zbog zabrane registracije Fakunda Kampaca, nisu samo crveno-beli na gubitku, već kompletno takmičenje za jednu takvu igračku veličinu. Mislim da je kazna prestroga, ali se nadam i da neće baš potrajati do 1. marta, bila bi velika šteta.

Foto: Starsportphoto©

 

Analizirao je Radivojević večite rivale po pozicijama.

- Zvezda ima sjajnu spoljnu liniju, Nedović, Vildosa, Dobrić, uz standarne, Lazića, ali i Lazarevića, koji u najboljem smislu, odgovornosti i kvaliteta, preuzima ulogu Branka. Naravno da nisam zaboravio ni Markovića, neće im nedostajati čvrstine. Dok je Mitrović pravi plejmejker pod košem, kako on to već zna, a Petrušev je dobio priliku i, fantastično se priključio. Kvalitet imaju i crno-beli, od iskusnog Pantera, koji je u klubu već drugu sezonu, adaptirao se na trenera, saigrače, navijače… Ogromnu energiju pod košem nosi veliki borac Lesor, kao i mlađi Smailagić. Na pravi način se vraća i Avramović, posle dužeg odsustva, Trifunović je ušao u sistem… Bićemo svedoci još jedne velike bitke, ali Zvezda je bliža pobedi.

Foto: Tanjug

 

Upitan je Radivojević  ko je, od sva srpska predstavnika, bliži plasmanu u četvrtfinale?

- Uh, to se nikada ne zna, šteta što su u prethodnom kolu propustili da ostave bolji utisak u Kaunasu odnosno Valensiji. Partizan se više kockao u prvom delu takmičenja, pošto su ispustili neke pobede. E, sad, drugo je pitanje, da li će im to, u određenom trenutku zafaliti, još mnogo ima da se igra. Mislim da je Zvezda u nešto povoljnijoj situaciji, ne samo zbog trenutno pobede više u odnosu na crno-bele. Ali, uprkos kvalitetnim sastavima i jednih, i drugih, nikada u sportu ne možete da zanemarite faktor sreće. Ponekad baš zahvaljujući Fortuni, nekoga dobijete, a drugi put, nesrećno izgubite. Ipak, nadam se da će jedan srpski predstavnik proći u četvrtfinale i da su crveno-beli bliži takvom raspletu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija