• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2023

18:51

CRVENO-BELA OLUJA ODUVALA OBRADOVIĆEV MONAKO! Deset minuta iz snova dovoljno OLIMPIJAKOSU za FINALE Evrolige! (FOTO)

EPA

Košarka

CRVENO-BELA OLUJA ODUVALA OBRADOVIĆEV MONAKO! Deset minuta iz snova dovoljno OLIMPIJAKOSU za FINALE Evrolige! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale Evrolige pošto su sa 76:60 savladali Monako.

Crveno-bela furija oduvala je Monako! Delovalo je da četa Saše Obradovića ima snage za još jedan veliki podvig, bili su Kneževi bolji rival tokom čitavog prvog poluvremena, a onda je u trećoj četvrtini Olimpijakos ušao "u zonu". Dobili su Grci taj period sa 27:2, ispostavilo se to kao dovoljno za plasman u veliko finale Evrolige - 76:60. 

Užasno su izabranici Jorgosa Barcokasa ušli u meč, Monako je bio raspucan i na krilima Majka Džejmsa uspeo da stekne veliku prednost na startu meča. Pokušavali su crveno-beli promenom petorke da se razigraju, ali ništa nije išlo od ruke Olimpijakosu u prvoj deonici. Ipak, ulazak Šekila Mekisika dao je energiju velikanu iz Pireja koji je na kratko uspeo da se vrati. 

Foto: EPA

Nastavio je Monako da dominira u drugoj deonici, nije Olimpijakos imao rešenje za razigranog Džordana Lojda, ali ni Elija Okoba pa su Kneževi stekli velikih deset razlike. Jurili su crveno-beli veliki minus do odlaska na odmor - nisu uspeli da ga stignu pa je Saša Obradović imao mnogo razloga za zadovoljstvo, a onda...

Nestvarna serija Olimpijakosa! Na krilima velikog broja navijača, ali i fantastičnog MVP-a Saše Vezenkova su ubacili 27 poena i primili samo dva u trećoj deonicu. Bio je to momenat odluke, a Monako do kraja meča nije uspeo da se oporavi nakon naleta crveno-bele furije! 

Priključili su se potom Vezenkovu Kostas Papanikolau, Mustafa Fal, a trojka Janulisa Larencakisa ubila je sve nade Kneževa da mogu do velikog finala. Nije se francuski predstavnik predavao ni u poslednjem periodu, ali je bilo evidentno da je Olimpijakos pronašao pravi ritam i nošen sjajnom podrškom sa tribina rešio pitanje pobednika. 

Saša Vezenkov je sa 19 poena predvodio Olimpijakos do plasmana u finale, Kostas Papanikolau ubacio je 15, a Mustafa Fal 12. Sa druge strane, Majk Džejms dodao je 17, dok je Eli Okobo ubacio 15. 

Crveno-beli iz Pireja će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Real Madrida i Barselone. Taj meč na programu je večeras od 20 časova, a utakmica za titulu zakazana je za nedelju od 21 čas u Kaunasu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija