• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

08:10

Gazda PAO žestoko udario po Mirotiću: Svim klubovima je pričao isto

Starsportphoto

Košarka

Gazda PAO žestoko udario po Mirotiću: Svim klubovima je pričao isto

Podeli vest

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos bez pardona je "nagazio" Nikolu Mirotića, kaže da je svim klubovima ovog leta govorio isto.

Nikola Mirotić je bio nadomak Partizana, a izgleda da crno-beli nisu bili jedini kojima je dao reč, pa pogazio. 

Nedeljama se spekulisalo da bi posle raskida ugovora sa Barselonom mogao da ode u Panatinaikos, Olimpijakos, Olimpiju iz Milana, Monako, Crvenu zvezdu, Partizan.... Najbliži je bio dolasku u crno-bele, što je potvrdio sportski direktor Zoran Savić, ali se predomislio i odustao od nastavka karijere u Srbiji.

Ali, isplivala je istina. Prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos u intervjuu za grčki "SDNA" kaže da je shvatio da je Mirotić svima dao reč, ali da je na kraju nije ispoštovao.

- Šta da kažem o tome, da li znam gde ide Mirotić? U jednom trenutku sam pričao sa njim i lepo smo se ispričali te jedne noći telefonom. Objasnio mi je koliko voli Grčku, a neću da krijem da kada sam prekinuo vezu - rekao sam sebi da ne vidim kako Mirotić neće doći u Panatinaikos. A onda sam shvatio da su i ostali klubovi stekli takav utisak. Bilo je nezgodno, imao je problema da raskine ugovor sa Barselonom - otkrio je Janakopulos, dok Italijani pišu da će Nikola Mirotić karijeru nastaviti u redovima Olimpije iz Milana, ali ako je i njima dao reč...

Panatinaikos je ovog leta doveo novog trenera Ergina Atamana, pa Matijasa Lesora, Luku Vildozu, Huanča Ernangomeza, Aleksandra Balcerovskog...

Foto: Starsportphoto/Profimedia

 

 

Bilo je očekivano da Nikola dođe u Humsku čim završi administrativnu prepreku raskida ugovora s Barselonom, što se nije desilo. Sportski direktor Partizana Zoran Savić smatra da je iskusni košarkaš napravio jednu grešku, nakon čega se sve promenilo.

- Sve je išlo dobrim tokom, ali on je tu napravio jednu grešku. Dok smo mi pričali sa njim, cela Evropa je pričala kako on prelazi u Olimpijakos, pa Olimpiju Milano, niko nije spominjao Partizan i to se njemu svidelo, video je da smo ozbiljni, da informacije ne cure od nas. Svi ti razgovori sa njim su tekli staloženo, on je pokazao smirenost i odmerenost, i onda kada smo Ostoja, Željko i ja bili kod njega na jednom od sastanaka je odlučio da preseče i kaže: "Ljudi ja sam odlučio, dolazim kod vas i o tome ću obavestiti sve ostale klubove". Savetovao sam ga da to ne radi jer će se odmah pročuti da smo mi taj klub u koji prelazi i na kraju se baš to dešava. Kako je informacija izašla da on dolazi kod nas tako kreću ti pritisci i situacija se menja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija