• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2023

08:20

Frka u Hrvatskoj! Šta ako Zvezda i Partizan napuste ABA ligu?

printscreen

Košarka

Frka u Hrvatskoj! Šta ako Zvezda i Partizan napuste ABA ligu?

Podeli vest

Bivši hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović pita se šta će se desiti ako Crvena zvezda i Partizan napuste ABA ligu.

Košarkaška liga Srbije planira da naši klubovi preko domačeg takmičenja, a ne regionalne ABA lige, obezbeđuju plasman u evropska takmičenja, između ostalih i u Evroligu. Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandae Grujin rekao je da je cilj da od sezone 2025/26 Crvena zvezda, Partizan i ostali klubovi od početka do kaja igraju domaću ligu i preko nje obezbede vize za Evropu.

Takođe, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, bori se za jačanje srpske lige, pa se u komšiliku odmah podigla prašina oko eventualnog napuštanja ABA Zvezde i Partizana. Oglasio se bivši hrvatski košarkaš Aco Petrović, pokušao je da objasni do čega bi došlo ukoliko "večiti" rivali ne budu deo regionalnog takmičenja.

- Postoji jedna hipotetska pretpostavka vezana za izlazak Srbije iz ABA lige. Recimo da Zvezda i Partizan dobiju A licencu Eurolige. Koliko bi trajali svi drugi srpski klubovi u takmičenjima pod okriljem FIBA? Nedelju, dve, mesec? Pa imate bar 30 klubova sa budžetima većim od 5.000.000 - upitao je Aco Petrović.

Brzo je dodao odgovor.

- A onda bi sledećih sedam, osam meseci ti klubovi imali jednu utakmicu srpskog prvenstva nedeljno, što je premalo za ozbiljnije projekte!

Foto: Starsportphoto©

Selektor Srbije Svetislav Pešić

 

Selektor "orlova" Svetislav Pešić nema dilemu.

- Mi ne trebamo da igramo ABA ligu. Ne da ukinemo. Nego mi moramo da se vratimo tamo gde pripadamo. Moramo da imamo profesionalnu srpsku ligu. I to odmah, sada, odmah. Odmah sada, na kraju ovog olimpijskog ciklusa. Onog trenutka kada Crvena zvezda i Partizan definitivno dobiju sigurnost da će svake godine igrati Evroligu kao litvanski klubovi - izjavio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija