• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.10.2023

07:59

Ko izgubi biće u velikom problemu! Partizan blagi favorit u derbiju iscrpljenih

Starsportphoto

Košarka

Ko izgubi biće u velikom problemu! Partizan blagi favorit u derbiju iscrpljenih

Podeli vest

Partizan je favorit u večerašnjem derbiju (18.30), ali oba tima su umorna, iscrpljena i pod preteranim pritiskom, kažu košarkaški stručnjaci Miroslav Muta Nikolić i Andrija Gavrilović.

Crno-beli će večeras od 18.30 (Sport klub 1) dočekati večitog rivala u 5. kolu Evrolige, a prvom derbiju u sezoni prisustvovaće samo domaći navijači u Areni.

Željko najbolje zna

Oba tima su nadmetanje u elitnom evropskom takmičenju počela s pobedom i tri poraza, pa će tim koji večeras izgubi biti u velikom "kanalu". Osim što će imati skor 1-4, poraz u derbiju utiče na ekipu i s psihološke strane.


Muta Nikolić prvenstveno ističe da je sistem takmičenja nehuman, da su timovi umorni iako je početak sezone, ali veruje da su izabranici Željka Obradovića bliži pobedi.

- Partizanu bih dao prednost, ali ne želim da kritikujem Zvezdu. Rezultati najbolje govore o obema ekipama. Igrači su umorni od prevelikog broja utakmica i mislim da je to problem. Ne bih da ih branim, ali pogledajte Partizanov raspored u poslednje dve nedelje. Igrali su protiv Barselone, Olimpijakosa, Mege... Razumno je da posle tri poraza četvrti neće dobro doći ni jednoj ni drugoj ekipi, a pobeda će doneti motivaciju za dalje. Ipak, nisam siguran da pobeda u derbiju može da prelomi sezonu, pre svega mislim da je ekipama potreban odmor da bi imali bolje rezultate - ocenio je Nikolić za Informer.

Dosadašnje utakmice su pokazale da Partizan ima problem s "građenjem" svog koša i skokovima, ali i organizacijom igre. Navijači crno-belih smatraju da prvaku ABA lige nedostaju plejmejker i centar.

- Ne bih to da komentarišem. Željko najbolje zna šta i kako, a ne navijači. On dovodi igrače i postavlja ekipu, a ja mu u potpunosti verujem - dodao je Nikolić.

Specifično za Zvezdu

Crvena zvezda je posle 1-3 u Evroligi i serije neprijatnih situacija u svlačionici zbog sukoba trenera Duška Ivanovića i igrača rešila da otpusti iskusnog stručnjaka. Na klupu crveno-belih stigao je grčki strateg Janis Sferopulos, koji je debitovao pobedom nad FMP-om, ali je jasno da mu pravi izazov sledi tek večeras.

 

Nedović i Lazić na tribinama, ali ne i "delije"

Crvena zvezda će večeras biti u podređenom položaju jer će joj nedostajati povređeni kapiten Branko Lazić i reprezentativac Nemanja Nedović. Osim toga, gosti neće imati podršku s tribina, jer su "delije" odbile da uzmu 300 ulaznica, koliko je Partizan bio spreman da im prepusti. Zvezdini navijači su prvo tražili 2.000 karata, pa su se s crno-belima, navodno, našli na 1.000 ulaznica. Kad su iz Humske saopštili da mogu da im ustupe samo 300 ulaznica, "delije" su se naljutile i rešile da ne dođu.


Nekadašnji trener crveno-belih Andrija Gavrilović takođe blagu prednost daje Partizanu, ali smatra da nije prirodan pritisak s kojim su suočeni večiti rivali.

- Derbi dolazi u trenutku kada je Crvena zvezda promenila trenera. To je specifična situacija, a ja obično za derbi kažem da su šanse 50-50. Međutim, ovaj put Partizan je u prednosti, jer ima više igrača od prošle sezone. Crvena zvezda još nije pokazala da je uigran tim. U Evroligi su oba tima startovala gore nego što su planirala. Pritisak je, kao i obično, svake sezone sve veći i veći. Rekao bih čak i preteran pritisak - podvukao je Gavrilović.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija