• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

08:54

Rus bljuje vatru, drvlje i kamenje osuo po Evroligi zbog Izraelaca

Starsportphoto

Košarka

Rus bljuje vatru, drvlje i kamenje osuo po Evroligi zbog Izraelaca

Podeli vest

Prvi čovek CSKA iz Moskve Andrej Vatutin ljut je na Evroligu jer nije podržala Ruse, dok je stala iz Izraelce.


Makabi iz Tel Aviva će igrati Evroligu, neće biti suspendovan zbog rata Izraela i Hamasa. Evroliga je stala uz Izrael, ikao je bilo onih koji su tražili da budu izubačeni iz takmičenja kao Rusi. Međutim, izraelski predstavnici u Evropi na kraju će igrati domaće utakmice u Beogradu. 

To je naljutilo  Andreja Vatutina, prvog čoveka CSKA iz Moskve, smatra da isti aršini za Ruse i Izraelce. 

- Izbacili ste CSKA iz Evrolige iz političkih razloga. Čak ni objašnjenje koje smo tada dobili nije bilo smisleno, jer znamo da je sve urađeno iz političkih razloga. Tada nam je rečeno da moramo da budemo suspendovani iz bezbedonosnih razloga i problema sa putovanjima, niko nama nije ponudio opciju da budemo domaćini u nekoj drugoj zemlji - grmeo je Vatutin.

Rus je podržao odluku što je Makabi ostao u Evroligi, ali se pita zašto to nije urađeno sa CSKA:

- Sledeći tu logiku, trebalo je da budemo protiv odluke da Makabi igra utakmice u Beogradu kao na domaćem terenu i trebalo je da se zalažemo za njegovu suspenziju, ali to bi bilo pogrešno.

Svi klubovi akcionari Evrolige, 13 timova, složili su se da Makabi domaće utakmice u ovom takmičenju igra u beogradskom "Pioniru". Mada, spekuliše se da su ipak tri španska i dva turska kluba glasala da izbace "Ponos Izraela" iz takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija