• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

14:54

Mega savladala Cedevitu i sačuvala Partizanu drugo mesto!

Starsportphoto©

Košarka

Mega savladala Cedevitu i sačuvala Partizanu drugo mesto!

Podeli vest

Košarkaši Mege pobedili su Cedevita Olimpiju sa 97:86 u poslednjoj utakmici 14. kola Admiral bet ABA lige i tako sačuvali drugu poziciju Partizanu.

Iako nije bilo Nikole Topića u ekipi Marka Baraća, tim koji nastupa u Sremskoj Mitrovici je bez mnogo problema savladao favorizovanu Cedevitu.

Ovo je drugi vezani trijumf Mege, nakon što je prošle nedelje pala Igokea. Najzaslužniji za trijumf "pink pantera" bio je Stefan Miljenović sa ubačenih 25 poena, osam skokova i pet asistencija.

Foto: Starsportphoto©

Stefan Miljenović

Mega će godinu okončati na deobi šeste pozicije i sada imaju isti skor kao i Zadar, Borac i Studentski centar - Sedam pobeda i isto toliko poraza.

Sa druge strane, "zmajčekima"  je ovo bila prilika da se osamostale na drugoj poziciji regionalnog šampionata i, sa pobedom više, preteknu Partizan. Ipak, Miljenović i družina imali su drugačije planove.

Nije bilo lako Cedeviti da poveže svoje redove nakon što je glavni trener Simone Pjeniđani smenjen.

Na njegovo mesto je postavljen Zoran Martić, ali je on debitovao porazom.

Foto: ABA liga.com

 

Gosti iz Ljubljane su odlično počeli meč, a tokom druge deonice su imali čak i 12 poena prednosti. Međutim, poluvreme je godilo timu Marka Baraća pa su u nastavku sustigli rivala i došli do preokreta.

Najviše borbe vođeno je krajem treće i početkom četvrtine četvrtine, da bi kraj utakmice protekao potpuno mirno, pošto je najveću prednost domaći tim ostvario upravo u tim momentima.

U redovima Olimpije fantastičan je bio Džastin Kobs sa 22 poena i devet asistencija, a sledio ga je iskusni Jaka Blažič sa 18 koševa, pet skokova i četiri asistencije.

 

Пласман обезедио Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija