• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2024

13:41

Nova briga za večite rivale! Direktor Evrolige nema dobre vesti!

Starsportphoto

Košarka

Nova briga za večite rivale! Direktor Evrolige nema dobre vesti!

Podeli vest

Generalni direktor Evrolige, Paulius Motiejunas, zabrinuo je navijače Crvene zvezde i Partizana rekavši da će jedan klub iz ABA lige igrati sigurno elitno takmičenje, a za drugi nema garancija.

Najavio je jedan od glavnih ljudi Evrolige vrlo bitnu stvar za regionalnu košarku.

– Trenutno, dogovor je da će šampion ABA lige igrati sigurno sledeće sezone. To se nije promenilo. U zavisnosti od ostalih mogućnosti, sešćemo sa klubovima i diskutovati – odgovorio je Motiejunas u razgovoru sa Donatasom Urbonasom, poznatim sportskim novinarom.

Uptan je jedan od čelnika Evroliga i šta je potrebno Crvenoj zvezdi i Partizanu za dugogodišnje licence.

– Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Prvi su klubovi koji trenutno igraju, njihovi navijači i takmičenje, a drugi je to da oni moraju da budu održivi. Moramo da okupimo sve i da svi zajedno rastemo kao tržište - rekao je zvaničnik elitnog takmičenja.

 

 

Nije propustio ni da pohvali Beograd, ali nije želeo mnogo da otkriva.

– Ovo je najteži deo mog posla. Nemoguće je da svi budu srećni. Nemoguće je okusiti sva najbolja mesta gde se igra košarka. Beograd je naravno jedan od tih mesta, ali moraju da stoje brojke iza toga i da se pogledaju ostali klubovi i tržišta u porastu. Pre svega, na čemu mi radimo? Koja je naša vizija? Kuda idemo kao organizacija? Moramo da budemo održivi, razmišljamo na duge staze i nađemo način da rastemo kao tržište i kao liga, a ne da to bude podeljeno na pojedinačne regione. Beogradski klubovi napreduju, ove godine imaju mnogo kvalitetnije ekipe nego prethodnih, prate pravila. Definitivno napreduju, ali to čine i ostali klubovi - zaključio je Paulius Motiejunas.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija