• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

21:20

Rimac posle velike pobede: Za nas je ovo bio praznik košarke!

Starsportphoto©

Košarka

Rimac posle velike pobede: Za nas je ovo bio praznik košarke!

Podeli vest

Košarkaši Splita priredili su iznenađenje 19. kola Admiral bet ABA lige na gostovanju Partizanu sa 74:67.

Malo ko se nadao da će se ovako odvijati stvari u današnjim mečevima regionalnog šampionata.

Crvena zvezda je pala u "Morači", dok je "parni valjak" šokiran pred domaćom publikom od strane Splita. Strateg gostiju, Slaven Rimac nije krio zadovoljstvo posle pobede, ukazujući na veliku motivaciju koju su njegovi igrači imali igrajući protiv tima kakav je Partizan.

- I mi i Partizan smo u ludom ritmu ovih dana. Odigrali smo veliki broj utakmica prošle nedelje. Ja sam bio pomoćni trener u Bajernu pa znam kako je igrati regionalnu ligu posle Evrolige. Teško je održati fokus, dok je mojim igračima ovo bio praznik košarke. Imali su priliku da odmere snage sa fantastičnom ekipom punom sjajnih igrača - rekao je bivši trener Cedevite.

Foto: abaliga.com

Slaven Rimac

Potom se osvrnuo na analizu same utakmice i istakao detalje koji su odlučili pobednika.

- Partizan je bio bez želje i koncentracije. Mislili su da će imati lak zadatak, pa su promašili neke lake šuteve. Grešili su, ali svi smo mi ljudi. Mi smo imali sreće i pogodili smo neke nekarakteristične šuteve. Adekvatno smo se suprostavili i nismo dozvolili lake poene. Jako lepa pobeda za nas, nadam se da će nam doneti mnogo samopouzdanja - kazao je Rimac.

Crno-beli su ovim porazom pali na treće mesto ABA lige, a Budućnost se našla na drugom.

Sa druge strane, Splićani su uspeli da osvoje sedmu poziciju i sada su na učinku od devet pobeda i deset poraza.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija