• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

22:37

Partizan će teško do drugog mesta, a da li Zvezda ostaje prva? Ovo je raspored "večitih" u ABA ligi

Starsportphoto

Košarka

Partizan će teško do drugog mesta, a da li Zvezda ostaje prva? Ovo je raspored "večitih" u ABA ligi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana doživeli su ubedljive poraze u ABA ligi koji i te kako mogu uticati na raspored na tabeli u regularnom delu i pozicije u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Crveno-beli izgubili su od podgoričke Budućnosti rezultatom 84:62, a šokantniji poraz doživeo je klub iz Humske koji je pred više od 6.000 svojih navijača u Areni izgubio od Splita sa 74:67.

Uprkos porazu, Zvezda je u dobroj situaciji da zadrži prvo mesto do kraja regularnog dela i ima prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Raspored Zvezde u ABA

Crvena zvezda - Zadar   11. februar

Mornar - Crvena zvezda   2. mart

Crvena zvezda - Krka   9. mart

Cibona - Crvena zvezda   16. mart

Crvena zvezda - Mega   23. mart

Crvena zvezda - Studentski centar   30. mart

Split - Crvena zvezda   6. april

Zanimljivo je da tim grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa u preostalih sedam utakmica ABA lige nema nijednog protivnika iz prvog dela tabele.

Za šest dana dočekuju Zadar, potom gostuju Mornaru 2. marta, a slede dueli sa Krkom, Cibonoom, Megom, Studentskim centrom i Splitom.

U svakom meču biće apsolutni favoriti, pa ukoliko to opravdaju, brige za prvo mesto nema.

Za razliku od Zvezde, trenutno trećeplasirani Partizan ima i nešto teži raspored, do prvog mesta može samo teoretski i ako Zvezda kiksne nekoliko puta, a ugroženo im je i drugo mesto.

Raspored Partizana u ABA

Igokea - Partizan   11. februar

Partizan - C. Olimpija   1. mart

Borac - Partizan   8. mart

Partizan - FMP   15. mart

St. centar  - Partizan   22. mart

Budućnost - Partizan   29. mart

Partizan - Zadar   5. april

Izabranici trenera Željka Obradovića sada imaju samo po pobedu više od Cedevite Olimpije, ali i pobedu manje od Budućnosti koja je na drugom mestu.

Do kraja regularnog dela čekaju ih mečevi i sa bolje plasiranim protivnicima poput Igokee, Cedevita Olimpije i Budućnosti.

Podsetimo, četvrtfinale ABA lige igra prvih osam timova. Prvi sa osmim na tabeli, drugi sa sedmim, treći sa šestim i četvrti sa petim. Ukoliko favoriti pobede, u polufinalu sastaju se prvi i četvrti i drugi i treći sa tabele na kraju regularnog dela ABA lige.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija