• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2024

00:00

Trener FMP-a neutešan: Svašta bi bilo da je Davidovac promašio!

Starsportphoto©

Košarka

Trener FMP-a neutešan: Svašta bi bilo da je Davidovac promašio!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u meču osmine finala protiv FMP-a rezultatom 80:75, a trener poraženih, Saša Nikitović smatra da je jedan pogodak odredio sudbinu njegovog tima.

Crveno-beli su uspeli po 39. put uzastopno da savladaju rivala iz Železnika, ali je tek penal završnicom odlučen pobednik.

Zadovoljan prikazanim otporom je i novi trener FMP-a, Saša Nikitović, koji ipak ne može da prežali jedan pogodak. Radi se o trojci koju je ubacio Dejan Davidovac na samo dva razlike za Crvenu zvezdu i minut do kraja susreta.

Foto: Starsportphoto©

Dejan Davidovac

Dobra utakmica za nas, čestitam Zvezdi i želim joj sreću do kraja takmičenja, ima još dva koraka do cilja. Na kraju, Davidovac je pogodio trojku, svašta bi bilo da je promašio. Sama činjenica da je Nedović igrao 30 minuta, Giedraitis 29, a Hanga 25 minuta, znači da su pokazali maksimalan respekt prema nama. Nisam razočaran ni sa čim, daleko od toga. To što smo promašili, možda je došlo iz prevelike želje ili umora. Nemam toliko ’čelendža’ koje mogu da zovem, možda je bilo nekih kontakta... Ne osećam razočaranje, nego samo imam reči hvale za svoje igrače - rekao je strateg "pantera".

Svestan je Nikitović da je njegova ekipa u poslednje vreme zaređala nekoliko jako loših izdanja u ABA ligi, pa je izrazio želju da ovaj meč bude neki vid motivacije za predstojeće mečeve u regionalnom šampionatu.

Kada bismo uspeli da stabilizujemo ovaj tim, da igra ovako u ligaškom delu, to bi bila prava stvar. Ovo večeras je drugačiji vid, kada se igra na sve ili ništa. Ako bismo uspeli da ovaj nivo prebacimo u ABA ligu, bio bih prezadovoljan. Danas smo gledali rasterećenu ekipu FMP-a i Zvezdu koja je morala da pobedi. Šutnuli smo 44 puta za dva, mnogo više od protivnika, što znači da smo mi imali agresivnost - kazao je bivši trener Dinamika.

Foto: KSS

Ognjen Kuzmić

Maestralno veče imao je nekadašnji igrač Crvene zvezde, Ognjen Kuzmić. Bivši NBA centar je partiju okončao sa 18 poena i čak 15 skokova.

On smatra da je dobro poznavanje doskorašnjih saigrača bilo presudno.

Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i plasmanu u polufinale. Možemo da budemo zadovoljni našom igrom, dali smo sve od sebe, veći deo utakmice smo ispunjavali ono što smo dogovarali. Poznajem košarkaše Zvezde jako dobro godinama, imalo je to uticaja na moju dobru partiju - rekao je Kuzmić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija