• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.o.

14.03.2024

21:02

Nastavljena crveno-bela dominacija! Olimpijakos slavio u grčkom derbiju!

EPAIMAGES

Košarka

Nastavljena crveno-bela dominacija! Olimpijakos slavio u grčkom derbiju!

Podeli vest

Centar Mozes Rajt presudio "zelenima" u 29. kolu Evrolige.

Bio je rešen Dimitris Janakopulos letos da obezbedi Panatinaikosu sastav spreman da prekine dominaciju Olimpijakosa i "zelene" vrati na košarkašku mapu Evrope. U jednom delu je uspeo pošto je četa Ergina Atamana bitan faktor u Evroligi, ali da bi ozbiljnije mogao da ugrozi crveno-bele iz Pireja... Pa, biće potrebno još mnogo rada. 

Ponovo je Olimpijakos slavio u vrelom grčkom derbiju, baš kao i pre mesec dana u finalu Kupa. Panatinaikos je sjajno otvorio utakmicu, Kendrik Nan vodio je napad "zelenih" rešetao iz svih pozicija, ali sve je to bilo uzalud budući da su crveno-beli u drugom poluvremenu izašli motivisani da pregaze rivala. I uspeli su, možda ne rezultatski, ali psihološki - sigurno, na kraju - 71:65. 

Kao čovek odluke ispostavio se Mozes Rajt, američki centar koji je 26. januara stigao u tabor Olimpijakosa kao privremeno rešenje nakon povreda Mustafe Fola i Nikole Milutinova. Večeras je sa svojih 19 poena kupio srca crveno-belih navijača i, vrlo verovatno, sebi obezbedio novi evroligaški ugovor. 

Foto: EPAIMAGES

 

Rajt je večeras odigrao šesti meč u Evroligi, ali je pokazao da srce daje veći doprinos nego iskustvo. Za 15 i po poena na parketu predvodio je crveno-bele do pobede koja bi Olimpijakosu mogla da obezbedi mesto u "Top 4" pred plej-of elitnog takmičenja. 

Uz njega dominirao je Alek Piters sa 11 poena, dok je na drugoj strani uz Kendrika Nana jedini raspoložen bio Konstantinos Mitoglu sa 11 koševa i čak 16skokova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15