• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

26.03.2024

18:15

Kreće bitka za Evroligu! Srbi jurišaju na vredan trofej!

Shutterstock, Srdjan Stevanović, Pedja Milosavljević

Košarka

Kreće bitka za Evroligu! Srbi jurišaju na vredan trofej!

Podeli vest

Sve je spremno za završni okršaj u Evrokupu za sezonu 2023/24! Nakon šest meseci velikih borbi i skoro 200 odigranih utakmica, četiri kluba domogla su se same završnice i boriće se za drugi po vrednosti trofej u evropskoj košarci! Na klupi dva od ta četiri kluba sede srpski stručnjaci, pa će završnica Evrokupa biti pomno ispraćena i u našoj zemlji.

U prvom polufinalu danas od 19 časova sastaju se francuski Burg i turski Bešiktaš. Na klupi tima iz Istanbula sedi Dušan Alimpijević, koji je već igrao finale ovog takmičenja sa Bursom pre dve godine, kada je Virtus bio bolji u finalu. Turci su nešto slabije počeli sezonu, ali su bili najbolji kada je bilo najvažnije. U grupi A završili su na šestom mestu, poslednjem koje je vodilo u dalju fazu, sa skorom od devet pobeda i isto toliko poraza. Bešiktaš je zatim iz daljeg takmičenja izbacio branioca titule, ekipu Gran Kanarije da bi u četvrtfinalu ponovo kao gost bio bolji od Hapoela iz Tel Aviva.

Drugi polufinalni par čine Pariz i London Lajonsi, a njihov duel zakazan je za 20.45. Klub iz Velike Britanije sjajno predvodi još jedan srpski stručnjak, Petar Božić. Postoje najave da bi Evroliga želela da vidi London u najelitnijem društvu, ali za sada jedini način da se to ostvari jeste osvajanje Evrokupa. Neće biti lako nekadašnjem kapitenu Partizana i njegovim igračima protiv tima sa najboljim skorom u takmičenju. Pariz je otišao direktno u četvrtfinale kao pobednik grupe A uz impresivan skor 17-1! U četvrtfinalu tim iz glavnog grada Francuske nadigrao je slavni Huventud. London Lajonsi su završili na trećem mestu iste grupe (12-6), a na putu ka završnici najpre su savladali Turk Telekom na svom parketu, a zatim i rumunski Kluž u gostima. Pariz je u grupnoj fazi oba međusobna susreta rešio u svoju korist.

Za razliku od prethodnih rundi eliminacione faze, kada se igrala jedna utakmica, u polifinalu, kao i finalu igra se na dve pobede. Revanš mečevi polufinala na programu su u petak, dok će eventualne majstorice biti odigrane 3. aprila. Još uvek nisu poznati tačni termini finalne serije, ali se zna da se takmičenje najkasnije završava 17. aprila.

 

 

Kao i do sada, osvajač Evrokupa ima garantovano mesto u Evroligi naredne sezone. Prošlogodišnji osvajač, Gran Kanarija, odustao je od nastupa u elitnom takmičenju zbog nedostatka finansija, pa je umesto tima sa Kanarskih ostrva šansu dobila Valensija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija