• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

10.04.2024

20:24

Topić najbolji mladi igrač ABA lige! Božić najbolji strelac

Starsportphoto

Košarka

Topić najbolji mladi igrač ABA lige! Božić najbolji strelac

Podeli vest

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić proglašen je za najboljeg mladog igrača ABA lige.

Kako je saopšteno na sajtu regionalnog takmičenja 18-godišnji plejmejker crveno-belih dobio je 53,6 odsto glasova, drugi je bio Nikola Ðurišić iz Mege (14,6%), a treći David Mirković iz Studentskog centra sa 13,3 posto. U glasanju su učestovali treneri, novinari i navijači, a kako navode iz ABA lige Topić je bio najbolji u sve tri grupe glasača. 

Talentovani košarkaš prvi deo sezone počeo je u Megi, da bi se krajem 2023. godine vratio u klub sa Malog Kalemegdana. Početkom godine je povredio koleno, zbog čega je i dalje van terena i neće biti sa timom sutra na poslednjem meču u Evroligi, kada crveno-beli gostuju Efesu u Istanbulu

 

 

Topić je pre povrede prosečno u sezoni beležio 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova po meču. Inače, ova nagrada dodeljuje se od sezone 2014/15, kada je osvajač bio Nikola Jokić, tada kao košarkaš Mege.  

U konkurenciji za najboljeg strelca ligaškog dela ABA lige nagrada je očekivano pripala košarkašu Zadra Luki Božiću (27). Hrvat je ove sezone u proseku postizao 20,6 poena po utakmici, tako da je iza sebe ostavio igrača Mornara Markusa Vedersa, koji je beležio 18,1 poen po meču.

 

 

Krilni igrač Zadra je tako četvrti košarkaš u istoriji ABA lige koji je dobio nagradu za najboljeg strelca takmičenja, a prethodno su je osvajali Hanter Hejl iz Borca, Šenon Šorter (Split) i Filip Petrušev kao igrač Mege.  Zahvalujući odličnim partijama Božića, Zadar je ligaški deo takmičenja završio na šestom mestu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Budućnosti iz Podgorice. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija