• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

10:59

Majkl Porter: Kad sam prvi put video Jokića, pomislio sam - Šta hoće ovaj debeli

Reuters

NBA

Majkl Porter: Kad sam prvi put video Jokića, pomislio sam - Šta hoće ovaj debeli

Podeli vest

Majkl Porter džunior koji je proteklu NBA sezonu završio kao šampion sa našim Nikolom Jokićem, priznao je u razgovoru za "bličer report" da nije video ništa specijalno u srpskom košarkašku na prvom zajedničkom treningu, pa se čak i pitao kako to da Mejson Plamli ne igra prvu petorku!

Majkl Porter džunior je jedan od "upitnih" igrača Denver Nagetsa od koga mnogo toga zavisi.

Važi za sjajnog šutera koji vrlo lako ulazi u seriju pogodaka, ali isto tako ima tendenciju da "nestane" iz utakmice i čak oteža svom timu u nekim momentima.

Foto: Tanjug

Majkl Porter džunior

Porter mlađi je u ligu stigao 2018. kada ga je Denver birao kao 14. pika prve runde drafta.

Tog leta, stigao je na trening kamp Nagetsa u Koloradu, ali priznaje, nije mu bilo jasno zašto je Jokić uopšte u prvoj petorci.

- To je bio moj prvi trening kamp i upoznavanje sa ekipom. Tada sam prvi put video Nikolu i nisam bio impresioniran. Pitao sam se kako Mejson Plamli nije u prvoj petorci umesto ovog debeljka. Zaista sam mislio da je Plamli u tom trenutku bolji od njega. Igrali su jedan protiv drugo i Jokić je bio nezainteresovan - priznao je Porter.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Međutim, ubrzo mu je trenersko osoblje, zajedno sa saigračima objasnilo da je to uobičajeno.

- To je Nikola Jokić leti, sada ga ne zanima preterano sve ovo. Videćeš kada krenu prave utakmice. U stanju je da ubaci 50 poena kada god poželi - otrkiva sjajni šuter kako su ga ubedili saigrači.

Ubrzo se i sam nepoverljivi Porter džunior uverio u mogućnosti srpskog centra i ističe da se promenio i Jokićev pristup treninzima u odnosu na to vreme.

- Neprestano poboljšava i radi na svojoj igri. Kada je osvojio nagradu za MVP-ja prvi put, imao je još bolju narednu sezonu. Ove godine, mnogi će se složiti, igrao je najbolju košarku života, a dvaput je bio najkorisniji igrač u NBA ligi. Nije dozvolio da ga ta priznanja "ulenje" i to samo pokazuje disciplinu koju poseduje kao i predanost. To pokazuje koliko je ustvari "specijalan" - smatrao je Porter.

Foto: AP/Photo

Mejson Plamli

Otkrio je da nije uvek bilo tako i da je Nikola faktički zaboravljao sve čim bi se vratio kući u Sombor.

- Ove godine je Nikola mnogo više uključen u naša timska dopisivanja. Ranije, kada se sezona završi, otišao bi u Srbiju svojim konjima i ne biste čuli ništa od njega do početka trening kampa. Ove godine je tu, barem komunikacijski - završio je Majkl Porter mlađi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija