• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

05:58

Bogdan zatrpao koš Niksa, pa promašio trojku za produžetak!

Tanjug/AP

NBA

Bogdan zatrpao koš Niksa, pa promašio trojku za produžetak!

Podeli vest

Njujork Niksi pobedili su Atlantu 116:114, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović promašio je šut za produžetak.

Bogdan Bogdanović je odigrao najbolji meč u sezoni. Na parketu je proveo 29 minuta, a sa 28 poena predvodio je predvodio domaćina, uz tri skoka i tri asistencije, dok je Tre Jang utakmicu završio sa 15 poena i 17 asistencija. Sa druge strane, nezadrživ je bio Džulijus Rendl sa 29 poena, kojem su glavnu podršku predstavljali Džejlen Branson sa 24 i Imanuel Kvikli sa 20.
 

Srpski reprezentativac igru je napustio  pri rezultatu 101:94, pet minuta pre kraja meča, ali je vratio u finišu kada je padala odluka o pobedniku. Nažalost, promašio šut za tri poena pri rezultatu 116:113. Potom tri sekunde pre kraja su Niksi pogrešili, pa je domaćin opet imao šansu koju je ovog puta prokockao  Dežont Mari.

Atlanta ima skor u dosadašnjem delu sezone od šest pobeda i pet poraza.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Košarkaši Sakramenta slavlili su protiv LA Lejkersa 125:110, a zaigrao je i Filip Petrušev. Međutim, naš košarkaš je na parketu proveo samo poslednjih 11 sekundi, pa će morati da sačeka konkretniju šansu da se dokaže.  Domantas Sabonis je predvodio Kingde sa 29 poena i 16 skokova,  Dearon Foks i Kevin Herter su utakmicu završili sa po 28 poena, koliko je upisao i najefikasniji član Lejkers Lebron Džejms, koji je pored 28 poena zabeležio tripl-dabl sa 10 skokova i 11 asistencija

Milvoki nije mogao da računa na Janisa Adetokunba  zbog povrede lista, ali je savladao Toronto 128:112 za sedmi trijumf u sezoni, dok je ovo Reptorsima bio šesti poraz u sezoni.

Demijan Lilard je briljirao  sa 37 poena, dok mu je glavnu podršku predstavljao Malik Bizli sa sedam manje. U timu srpskog stratega Darka Rajakovića najefikasniji je bio Skot Barns sa 29 poena, ali je izostala podrška njegovih saigrača, pa je Poetl završio utakmicu sa 13 poena, dok su po 11 upisali Ačiuva, Dik i Siakam.

Finiks je bez problema pobedio Minesotu 133:115, dok je Boston savladao Filadelfiju  117:107 u derbiju istoka zahvaljujući Tejtumu kojki je imao 29 poena i Vajtu, koji je dodao 27, na drugoj strani Embid ostao na 20.


NBA LIGA

Vašington - Dalas 117:130

Atlanta - Njujork 114:116

Filadelfija - Boston 107:117

Toronto - Milvoki 112:128

Čikago - Orlando 94:96

Finiks - Minesota 133:115

Los Anđeles Lejkers - Sakramento 

Portland - Klivlend u toku

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija