• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

05:35

Katastrofa Denvera bez Jokića, ali je briljirao Micić i postavio rekord u NBA! (VIDEO)

profimedia

NBA

Katastrofa Denvera bez Jokića, ali je briljirao Micić i postavio rekord u NBA! (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić nije igrao za Denver, što je Oklahoma iskoristila i slavila sa 105:100, a u centru pažnje je bio drugi Srbin - Vasa Micić.

 

Srpski centar i najbolji igrač Nagetsa nije igrao zbog bola u leđima, pa je propustio gostovanje Tanderima. Ovo je inače tek drugi meč Denvera ove sezone bez Sebina, prethodno ga nije bilo u novembru na meču sa Los Anđeles Klipersima. 

Vasilije Micić je iskoristio neigranje zemljaka, pa je došao do najboljeg učinka od dolaska u NBA ligu. Nije mnogo vremena proveo na terenu, samo 17 minuta, ali je svaki iskoristio: 12 poena, pet asistencija i dva skoka.

 

 

U ekipi Denvera Redži Džekson, Džamal Marej i Aron Gordon su imali po 16 poena, Majkl Porter Džunior je ubacio 15, a Kaldvel - Poup je imao 11, a Kristijan Braun 10.

Pobednički tim vodio je sjajni Šaj Gildžes - Aleksander sa 34 poena i sedam skokova, Čet Holmgren je ostvario učinak od 18 poena i 13 skokova, a uz našeg Micića dvocifren je još bio i Aron Vigins sa 12 poena.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

 

Nagetsi su posle prve deonice imali i dvocifrenu prednost, ali je Oklahoma uzvratila i do poluvremena prišla na  51:47, koliko je bilo za Denver. Nastavio je Tander u istom ritmu da lomi goste koji nisu imali Jokića da preuzme stvari u svoje ruke kada je zagustilo na parketu, pa je domaćin serijom 10:0 na startu poslednje četvrtine rešio pitanje pobednika pošto je poveo  83:72. Denver je doduše uspeo u finišu utakmice da dođe na poen zaostatka (98:97) pre nego što su Tanderi vezali pet poena i definitivno rešili pitanje pobednika. 

Oklahome se izjednačila sa Denverom po broju pobeda, imaju sad 33, a Minesota posle pobede protiv Dalasa ima 34.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Minesota je pregazila Dalas 121:87. Nije bilo Luke Dončića, ali ni Kajrija Irvinga u ekipi Maveriksa, a razbio ih je Karl Entoni  koji je pogađao iz  svih pozicija. Dao je četiri trojke iz šest pokušaja i meč završio sa 29 poena.

Nikol Jović nije dobio šansu u pobedi Majamija nad Sakramentom 115:106, kao ni Boban Marjanović u porazu Hjustona od Nju Orleansa – 110:99. 


NBA LIGA 

Četvrtak

Šarlot – Čikago 110:117

Klivlend – Detroit 128:121

Vašington – LA Klipers 109:125

Majami – Sakramento 115:106

Hjuston – Nju Orleans 99:110

Minesota – Dalas 121:87

Oklahoma – Denver 105:100

San Antonio – Orlando 98:108

Bruklin – Finiks 120:136

Portland – Milvoki 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija