• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2024

06:37

Doktoooor! Jokić najluđom trojkom sa pola terena za nestvaran preokret Denvera! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Doktoooor! Jokić najluđom trojkom sa pola terena za nestvaran preokret Denvera! (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić je trojkom sa pola terena doneo pobedu Denveru protiv Golden Stejta 130:127.

Delovalo je da će Denver glatko izgubiti meč, jer je bio na "-18" tokom poslednje četvrtine. Ali,  Jokić je na 26 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje (127:127), Džamal Marej je potom ukrao loptu Stefonu Kariju, a Nikola je onda sa pola terena pogodio za pobedu, ludnicu na terenu i ludo slavlje Nagetsa. Meč je naš as završio sa 34 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Aron Gordon je sa 30 poena i devet skokova pratio našeg centra,  Džamal Marej ubacio 25 poena, a Pejton Votson je meč završio sa 19 poena. S druge strane, Kari je predvodio Golden Stejt sa 30 poena. Klej Tomspon je imao 24, a Džonatan Kuminga 16, Podziemski i Šarić su ubacili po 13, Vigins je dodao 11.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Srpski košarkaš je tako opet ušao je u istoriju Denvera! Preskočio čuvenog Majkla Adamsa na listi najboljih trojkaša kluba i sad zauzima četvrto mesto sa 631 pogođenom trojkom. Adams je učinak od 630 ubačenih trojki ostvario u periodu od 1987. do 1991. godine i jedan je od najboljih poentera za tri poena ikada. Džamal Marej je na prvom mestu sa 900 ubačenih trojki, sledi ga Vil Barton sa 804, dok je Džej Ar Smit na trećoj poziciji sa 768.

 

 

 

Imali su Voriorsi i deset poena prednosti tokom prve deonice, ali su Nagetsi istopili minus i preokrenuli rezultat. Tokom većeg dela druge četvrtine gledali smo rezultatsku klackalicu, a onda je Denver u finišu ubacio u brzinu i pred mali predah stekao sedam poena viška (70:63).

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 



Uspeo je Golden Stejat da se vrati u meč u trećoj četvrtini, preokrene  rezultat  iako je Denver u ovom delu igre vodio 73:63, pa su Voriorsi pred odlučujući četvrtinu imali dvocifrenu prednost - 107:94.  Zahuktali "ratnici" su nastavili da gaze Nagetse, čija igra se totalno raspala, doduše bez Jokića na parketu nisu imali rešenje za razgoropađene košarkaše Golden Stejta,  koji su sredinom četvrte četvrtine imali prednost od 18 poena (123:105).

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Ali, pomislili su da je kraj! A, kraj je kada Jokić kaže. Nisu Nagetsi odustajali, topili su minus i ludačkom serijom 22:4 vratili se u meč i pobedili. Srpski centar je na 26 sekundi do kraja pogodio za izjednačenje (127:127). Džamal Marej je potom ukrao loptu Stefonu Kariju, a Nikola je onda sa pola terena pogodio za pobedu u "ugasio" Golden Stejt.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07