• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.03.2024

05:38

Jokić razbio Kralja usred Los Anđelesa! Srbin očitao novu lekciju Amerima (VIDEO/FOTO)

profimedia

NBA

Jokić razbio Kralja usred Los Anđelesa! Srbin očitao novu lekciju Amerima (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse 124:114, a Nikola Jokić je još jednom maestralnom partijom pokvario veče Kralju Lebronu Džejmsu.

Denver ne staje, bila je ovo Nagetsima šesta pobeda u nizu. Srpskom asu je malo nedostajalo za novi tripl-dabl, ali je bio najbolji kada je ekipi bilo najpotrebnije.

Jokić je meč završio sa 35 postignutih poena, 10 skokova i sedam asistencija. Posle Ol-stara je nanizao četiri uzastopna tripl-dabla, sada su mu nedostajale tri asistencije, ali je nastavio dominaciju i to pred zemljakom Novakom Đokovićem, najboljim teniserom ikada.

 

Foto: profimedia

Novak Đoković, Vlade Divac i Nikola Jokić

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Pored Srbina, koji je bio najefikasniji, u pobedničkom timu su se istakli Majkl Porter Džunior sa 25 poena, kao i Džamal Marej sa 24, dok je Eron Gordon ubacio 18 poena.

Sa druge strane, Lebron Džejms je upisao 26, Hačimura 23, Rivs je dodao 19, a Endoni Dejvis i D'Anđelo Rasel meč su završili sa po 17 poena. 

 

 

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Lebron Džejms

 

Foto: profimedia

Lebron Džejms grli Nikolu Jokića

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

 

Džejmsu je pre ovog meča bilo potrebno devet poena za istoriju. Na kraju je meč završio sa 26 poena, probio je granicu i ušao u istoriju NBA lige, pošto je postao prvi košarkaš koji je prešao 40.000 datih poena. Nažalost, Jokić mu je pokvario slavlje.

 

 

 

Nagetsima nije bilo lako, jer su Lejkersi pre ovog meča na svom terenu nanizali pet pobeda, ali Jokić je pronašao način, pa je Denver trijumfovao osmi put uzastopno u međusobnim okršajima. Lejkersi su bolje ušli u duel, posle prve deonice vodili su 33:27, dok su nakon poluvremena bili na 66:58. Ali, onda je usledio preokret. Jokić je ubacio u šestu brzinu, Denver se vratio u igru, dobio treću deonicu sa 31:23, pa je u finišu meča usledila drama. Lejkersi su vodili 110:108 na  tri minuta do kraja. Eron Gordon je pogodio važnu trojku, a onda su Jokić i Marej odveli ekipu na 115:110, pa "jezerdžije" nakon ovoga nisu mogle da se vrate i Denver je nastavio pobedničku seriju - 124:114.

 

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms i Nikola Jokić

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ekipi iz Kolorada ovo je bila šesta uzastopna pobeda nakon tri poraza u nizu i sada je na 42-19, dok su Lejkersi na 33-29. Naredni meč Jokić i ekipa igraće protiv Finiksa kod kuće, dok Lebron i njegov tim dočekuju Oklahomu.

 


Košarkaši Majami Hita su savladali Jutu sa 126:120. Srpski reprezentativac Nikola Jović je odigrao 19 minuta i postigao osam poena uz tri skoka i četiri asistencija. Majami je do pobede predvodio Džimi Batler sa 37 poena,  Bem Adebajo ga je pratio sa 23 poena, dok su dvocifreni bili još Kejleb Martin sa 18, Teri Rozir sa 14 poena. Kod Džezvera, istakao se Kejonte Džordž sa 31 poenom, pratio ga je Lauri Markanen sa 25.

 

NBA LIGA

Nedelja

Bruklin - Atlanta 114:102

Majami - Juta 126:120

Memfis - Portland 95:95, posle produžetka 100:107

L.A. Lejkers - Denver 114:124

Finiks - Hjuston 109:118

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija