• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ranko Čabarkapa

15.04.2024

18:11

Poznat je Jokićev put ka odbrani trona! Kreće ludilo u NBA ligi!

EPA Images

NBA

Poznat je Jokićev put ka odbrani trona! Kreće ludilo u NBA ligi!

Podeli vest

Prethodne noći odigrani su poslednji mečevi regularnog dela sezone u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi sveta! Sada su poznati svi učesnici plej-ofa i plej-ina, a svakako jedan od glavnih favorita jeste aktuelni šampion, vođen najboljim igračem NBA lige, Nikolom Jokićem!

Pre nego što se podrobnije pozabavimo timovima za koje sezona nije okončana, najpre da se osvrnemo na one koji mogu na letnji odmor, sa akcentom na timovima u kojima svoje uloge imaju i igrači ili treneri iz Srbije. Na Istoku, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski pokazali su da u Šarlotu na njih mogu ozbiljno da računaju. Ipak, za neki ozbiljniji rezultat Hornetsi moraju da sačekaju povratak na teren svog najboljeg igrača Lamela Bola, koji je zbog probela sa povredama odigrao samo 22 utakmice u tekućoj sezoni.

Foto: tanjug/ap

 

Tristan Vukčević je pre mesec dana iznenadio mnoge odlukom da napusti Partizan i oproba se u najkvalitetnijoj ligi sveta. Stigao je da odigra deset utakmica u dresu Vašington Vizardsa i nagovestio da bi itekako mogao da izgradi veliku karijeru "preko bare". Ostaje žal što igra u jednom od najslabijih timova lige, ali to se u NBA može promeniti preko noći.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Darko Rajaković u svojoj prvoj sezoni na mestu glavnog trenera Toronto Reptorsa nije uspeo da odvede kanadski tim u doigravanje, međutim prostor za napredak je ogroman i treba očekivati mnogo bolje igre Toronta u narednoj sezoni. Detroit i Bruklin takođe prolaze kroz "rebilding" i sadašnjost žrtvuju zarad nešto uspešnije budućnosti.

Foto: profimedia

 

Na Zapadu, ispod crte ostali su Portland, San Antonio, Memfis, Juta i Hjuston našeg Bobana Marjanovića. Srbin nije često dobijao priliku, odigrao je samo 14 mečeva u kojima je prosečno na parketu boravio oko pet minuta. Nedovoljno da pruži neki veći doprinos i pomogne ekipi da se domogne makar desetog mesta.

Foto: Tanjug/AP

 

Direktan plasman u plej-of u Istočnoj konferenciji obezbedili su Boston, Njujork, Milvoki, Klivlend, Orlando i Indijana. Poznati parovi prve runde su Milvoki - Indijana, odnosno Klivlend - Orlando i tu će ljubitelji igre pod obručima itekako imati šta da vide.

Foto: EPA Images

 

Dvojica srpskih igrača moraće težim putem do mesta u doigravanju, s obzirom na to da su Majami Nikole Jovića i Atlanta Bogdana Bogdanovića završili u plej-inu. Sastav sa Floride imaće dve prilike, pošto najpre igra u gostima protiv Filadelfije, a pobednik tog okršaja igraće protiv Njujork Niksa.

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom plej-in okršaju sastaju se Čikago i Atlanta. Poraženi iz tog duela ide na letnji odmor, a pobednik će protiv slabijeg iz duela Filadelfije i Majamija igrati za osmo mesto i plej-of seriju protiv Bostona. Bogdan Bogdanović igra najbolju košarku u karijeri, a nakon što se u tim vratio Tre Jang, svakako da sastav iz Džordžije neće biti lak plen.

Foto: EPA Images

 

Nikola Jović je napredovao kako je sezona odmicala i tek u finišu je pružio svoje najbolje igre u dresu Majamija, taman na vreme da u plej-inu ima bitnu ulogu. Majami je i prošle sezone krenuo iz plej-ina pa je stigao do velikog finala i niko ne može da otpiše ratnički duh tima sa Floride.

Na Zapadu nas očekuje nekoliko spektakularnih serija. Drama će početi već u plej-inu, gde će Nju Orleans biti domaćin Los Anđeles Lejkersima u meču čiji će pobednik u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv aktuelnog šampiona! Sakramento i Golden Stejt igraće za opstanak u trci, a pobednik će protiv poraženog iz meča Nju Orleans - Los Anđeles Lejskers hvatati poslednji voz za plej-of, gde će svakako imati ulogu autsajdera protiv Oklahome. Serije Minesota - Finiks i Los Anđeles Klipers - Dalas obećavaju odličnu košarku i moguće, seriju od sedam utakmica.

Foto: profimedia

 

Ono što nas u Srbiji svakako najviše interesuje, to su Nikola Jokić i njegov Denver. Kao što je već rečeno, sastav iz Kolorada i dalje ne zna ime svoj prvog rivala u doigravanju, ali će ga saznati uskoro. Kao dugoplasirani tim Zapada, Denver će igrati protiv pobednika plej-in meča Nju Orleans - Los Anđeles Lejkers. Ko god da mu bude rival, branilac titule biće favorit za plasman u konferencijsko polufinale. Tamo će potencijalni rival biti bolji iz serije Minesota - Finiks i tu će već prošlosezonski MVP velikog finala biti na velikom izazovu. Gledajući tabelu Zapada, najveći favorit da bude rival Denvera u finalu konferencije biće Oklahoma, predvođena fenomenalnim Šaj-Gildžus Aleksanderom.

 

 

Ipak, nema sumnje da će Majk Meloun, Nikola Jokić, Džamal Marej i ostatak šampionske družine ići korak po korak. Novo MVP priznanje za srpskog centra već se nazire, bila bi to najbolja moguća uvertira za drugi prsten na ruci Nikole Jokića. A to bi ga svrstalo u red najboljih koji su ikada zakoračili na košarkaški teren!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije
NBA

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije

Čekamo da NBA liga zvanično potvrdi da je Nikola Jokića treći put MVP u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a Srbin je na kraju prvog dela sezone opet ušao u istoriju. Postao je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u Top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije.

15.04.2024

12:25

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija