• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2023

06:03

Ovo niste znali! Jedan detalj otkriva zašto je Novak najbolji

AP PHOTO

Novak Đoković

Ovo niste znali! Jedan detalj otkriva zašto je Novak najbolji

Podeli vest

Novak Đoković godinama dominira, postao je najbolji teniser ikada, vlasnik je 23 grend slema, na prvom mestu je proveo 389 nedelja, ali i dalje fascinira.

Iza svega toga ne stoji samo talenat, nego rad, mnogo rada i gvozdena disciplina. Nole vodi računa o svakom detalju u svom životu, na terenu i van njega, tako je od početka karijere. A, upravo ga je ta disciplina dovela do najvećih teniskih visina.

Ono što je rekao nakon što je u legendarnom finalu Australijan opena 2012. godine savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 posle skoro šest sati igre, najbolje opisuje šta je potrebno da biste bili najveći. Sjajna lekcija za sve mlade tenisere.

To finale je jedno od najimpresivnijih u istoriji sporta. Nole i Rafa su na terenu proveli skoro šest sati, nisu mogli da stoje na nogama, a Đoković je posle njega sebi priuštio nešto što će se zauvek pamtiti - štanglicu čokolade. Novak je već vodio računa o ishrani, u kojoj nije bilo mesta za gluten i nezdrave namirnice. Na vrlo jednostavan način je objasnio koliko je bitna disciplina u svemu što radite. 

- Koliko discipline? U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i 53 minuta - najduže u istoriji Australijan opena i najduže grend slem finale u Open eri. Mnogi komentatori su taj meč nazvali najboljim svih vremena. Nakon što sam pobedio, seo sam u svlačionicu. Želeo sam jednu stvar: da okusim čokoladu. Nisam je okusio od leta 2010. Miljan mi je doneo čokoladni bar. Odlomio sam jednu kockicu - jednu malu kocku i ubacio je u usta, pustio da se otopi na mom jeziku. To je bilo sve što sam dozvolio sebi. To je ono što mi je trebalo da dođem do broja jedan -  rekao je Novak svojevremeno, a ova njegova izjava opet je postala popularna na društvenim mrežama.

 

 

Srpski teniser ove nedelje igra na mastersu u Sinsinatiju. Cilj je naravno da se što bolje pripremi za ono najvažnije - Ju Es open, ali i da se domogne trećeg trofeja na turniru koji se igra u Ohaju, bio bi to njegov 39. masters u karijeri.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija