• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

11:48

Novak brutalno iskren: Izgubim jedan život svaki put kad igram grend slem

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak brutalno iskren: Izgubim jedan život svaki put kad igram grend slem

Podeli vest

Novak Đoković u karijeri je osvojio 24 grend slem trofeja, a samo ove sezone, sa 36 godina, tri. Nama deluje da je to lako, ali nije, a naš teniser kaže da se nekada oseća kao mačka sa devet života.

Prvi teniser sveta ima 10 Australijan opena, tri Rolan Garosa, sedam Vimbldona i četiri Ju-Es opena - 24 ukupno, više nego iko ikada. Iza njega su Rafael Nadal sa 22 i Rodžer Federer sa 20. 

U intervjuu za Eurosport pred početak takmičenja na mastersu u Pariz na slikovit način je opisao kako izgleda osvajanje grend slem trofeja.

- Zadovoljan sam sa brojem 24, ali moji zemljaci kažu zašto ne bih osvojio 25 ili 30 trofeja. Bilo bi to sjajno, kada bi bilo lako. Ne znam kako to izgleda, ali znam kakav je osećaj. Taj trofej zaista moraš da zaradiš. Ponekad se osećam kao mačka sa devet života. Svaki put kada igram grend slem izgubim jedan život - opisao je Novak.  

Posle osvajanja Ju-Es opena dobio je trenerku sa brojem 24, pa su ga pitali da li njegov sponzor spema nešto novo, možda trenerku sa brojem 25. 

- Naredili su mi ništa da ne govorim - nasmejao se Nole.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Svestan je naš teniser da se bliži kraj njegove karijere, ali, kako je nedavno rekao, dok pobeđuje, dokle god ima motivaciju, nema nameru da ide u penziju. Ostalo mu je bez sumnje još nekoliko godina tenisa na vrhunskom nivou, ali mu je potrebno i malo više motivacije nego na početku karijeri. Jasno, osvojio je sve što može, oborio skoro sve rekorde, postao je najveći ikada, a i ima 36 godina. Ipak, kaže da trener Goran Ivanišević i dalje pronalazi način da ga motiviše.

- Ja sam čovek sa manama. Potrebno mi je malo više motivacije u ovoj fazi karijere nego pre pet ili 10 godina. Stvari su drugačije, život evoluira. 

 

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

 

 

Goran Ivanišević i ostatak tima i dalje mogu da izvuku iz Novaka Đokovića ono najbolje kada je najpotrebnije, pa se Nole našalio:

- Goran i ostatak tima pokušavaju da pronađu način da me motivišu. Do sada nisu imali mnogo uspeha - našalio se naš as, koji je samo ove sezone pobedio na Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, a igrao je i finale Vimbldona.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Novaku trenutno najteže padaju putovanja, što ne može uvek da bude sa porodicom, suprugom Jelenom, Tarom i Stefanom.

- Srce mi se slama svaki put kada ih ostavim. Kada putujem, kada se takmičim, zaista želim da pobedim, da to putovanje bude vredno truda. 

Priznaje Nole da on i Goran, koji mu je bio jedan od idola u detinjstvu, sad imaju jedan problem tokom takmičenja, ne mogu da psuju, moraju da budu oprezni.

- Dobro se zabavljamo, odlični smo prijatelji. Imao profesionalan odnos. Ali, imamo problem, jer zbog uspeha srpskih i hrvatskih sportista poslednjih 30 godina, većina sudija razume psovke. Moramo malo da se poigramo, da koristimo sleng, smišljamo nove reči.

Ovog ponedeljka je Novak Đoković započeo i 397. nedelju na vrhu ATP liste i sve je bliže da stigne i do kote 400, odnosno okinča godinu kao najbolji teniser sveta. 

Na mastersu u Parizu srpski as biće slobodan u prvom kolu.  U drugom će igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović – Tomas Ečeveri, dok bi u trećem mogao da se susretne sa Benom Šeltonom, talentovanim američkim teniserom. Tek u finalu Đoković bi mogao da sretne Karlosa Alkarasa i Danila Medvedeva. Osim singla srpski as igraće i dubl sa Kecmanovićem.  U drugom delu kostura nalaze se Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Laslo Đere, Karen Hačanov, Grigor Dimitrov i Lorenco Museti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15