• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

11:45

Ajde, ajde, ajdeeeee! Psujte i vređajte Đokovića, opet će da vam začepi usta

Starsportphoto

Novak Đoković

Ajde, ajde, ajdeeeee! Psujte i vređajte Đokovića, opet će da vam začepi usta

Podeli vest

Novak Đoković se skoro tokom cele karijere bori ne samo sa rivalima na terenu, nego i sa bezobraznom publikom na tribinama.

Malo je turnira na kojima prvi teniser sveta nije bio na meti nepristojne rulje sa tribina. Uvek im je na meti jer je najbolji, jer je pobeđivao Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a sad valjda jer i u 36. godini potvrđuje da je nepobediv.  

U otvoreni rat sa publikom ulazio je u Londonu, Madridu, Njujorku, Sinsinatiju, a poslednji u nizu je Pariz. Posle toliko godina, ljudi nikako da nauče da zvižducima i uvredama ne mogu da slome Novaka Đokovića. Ne mogu da ga izbace iz šina. Mogu samo da ga ojačaju, toliko puta su na sceni videli srpski inat, ali i dalje rade isto! I dalje provokacijama pokušavaju da ga pomere s pobedničkog puta. 

Kada Novak krene u rutinsko odrađivanje posla, to sve nervira, pa je tako ni kriv ni dužan žestoko razbesneo navijače protiv Talona Grikspora. Kao i uvek borba nije bila fer, sa jedne strane Nole, s druge 15.000 ljudi. Kao i Danil Medvedev, koji nikada ništa ne prećuti navijačima, Novak Đoković je ušao u otvoreni rat sa publikom. Kada su Novaka Francuzi pokušali da izbace iz takta, dobio je dodatnu energiju, zainatio se, a snimak reakcije našeg asa postao je viralan, jer je još jednom pokazao da ništa ne može da ga slomi, a najmanje zvižduci sa tribina.

"Još, još, još“, vikao je Đoković ka Francuzima, koji nikako nisu uspevali da ga izbace iz takta. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

 

Na kraju, Novak je ispao negativac, optužili su ga da je sam provocirao navijače:

- Dakle, vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam baš ništa uradio da bih provocirao publiku. Ali, tako to ispadne uvek... Pariska publika je ‘veoma posebna’ i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve u redu - kazao je Đoković.

 

Foto: Starsportphoto

Da vas čujem!

 

I u polufinalu protiv Andreja Rubljova, publika je bila protiv Novaka Đokovića. Ponovo su mu zviždali, negodovali, a eskalacija je usledila kada je Novak tražio masažu. Nije im ostao Novak dužan, na kraju meča im je poslao poruku. Rukama je pokazivao na "zabranjeno" mesto na "onu stvar" i poručio im je nešto na srpskom, što takođe nije bilo pristojno. Možda nije trebalo, ali Novak tri bezobrazluk Francuza već nedelju dana, morao je da eksplodira.

 

 

 

 

Nije ovo prvi put, godinama Đoković vodi rat sa navijačima. Setimo se samo publike u Londonu. Rodžer Federer je uvek bio ljubimac Britanaca, pa su hteli da crknu od muke kada ga je naš te niser pobeđivao. U tim momentima grmelao je sa tribina "Rodžer, Rodžer" i zvižduci kod svakog Novakovog servisa. Ali, imao je Đoković i za njih rešenje, ono čuveno "Oni viču Rodžer, ja čujem Novak“. Tako je Nole uzvraćao Britancima na nepoštovanje s njihove strane. Ovu zaktiku Nole i danas uspešno koristi!

 


Imao je Novak zanimljiv okršaj pre nekoliko meseci i sa navijačima u Sinsinatiju. U nekoliko navrata tokom mečeva kada su bili protiv njega, pokazao im je da ćute ili tražio da budu lasniji, pa onda bi ih ućutkao pobedom, na kraju je osvojio masters. Pre toga je na Vimbldonu morao da začepi usta mrziteljima. Tako su ga tokom jednog meča kamere uhvatile kako briše suze. Tim potezom je poručio nepristojnoj publici da može samo da plače. Naime, u polufinalu Vimbldona nadigrao je Janika Sinera u tri seta. Nevaspitani pojedinci iz publike na Centralnom terenu "Ol Ingland kluba” bili u pojedinim trencuima teži proitivnik Đokoviću od talentovanog Italijana. Đoković je u finišu meča “pukao” u jednom trenutku, nije želeo da servira dok su mu dobacivali, a kada je Nole sprečio Sinera da načini brejk i osvoji treći set imao je originalan odgovor onima koji ga ne vole, pošto je brisao suze u ime “hejtera” u znak poraza.

 

Foto: Tanjug/AP

Plačite, najbolji sam

 

 

U Njujorku je naš as "spustio slušalicu" Benu Šeltonu, ali i Amerikacima. Nakon Ju-Es opena  je bio na meti kritika, optužili su ga da je ponizio Šeltona jer je kopirao  njegovo slavlje. Ali, Ben i navijači, koji su bili protiv Novaka i često ga provocirali, dobili su što su zaslužili. Šelton je tokom meča burno proslavljao skoro svaki poen i konstantno gestikulirao prema Đokoviću uz neumesne komentare. Nakon jedne greške Srbina glasno je prokomentarisao: "Nije mu se ovo dopalo", u pokušaju da velikog šampiona izbaci iz takta. Na kraju, su svi dobili lekciju, Nole im je prekinuo vezu. Nisu uspeli da ga iznerviraju, postao je nedostupan za njih.

Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

 

 


Pre dve godine na Vimbldonu je sočnom psovkom počastio publiku. U tri seta je pobedio Denisa Kudlu (6:4, 6:3, 7:6), a tokom meča sa borio sa provokatorima sa tribina. 
U više navrata je Nole besno reagovao zbog buke, potom je glasno proslavljao poene, a nakon finalnog poena je "proključao“ i žestoko opsovao što se moglo pročitati sa njegovih usana. Nisu mu strane psovke, ali kada su "sočne“ – onda je jasno koliko je bio ljut.

"Duvajte mi ku**c!“, glasno je uzviknuo iznervirani Novak.

Novak Đoković je pre deset godina totalno izgubio živce u Madridu, baš tokom meča protiv Grigora Dimitrova. Bugarin je dobio prvi set na krilima navijača. Špancu su zviždali i navijali protiv Novaka, ali je Srbin uzvratio i burno proslavio osvajanje drugog seta. Seo je na klupu okrenuo i besno zaurlao što se janso moglo čuti:

- Sad cete da mi lizete ku*ac mamu vam je*em ,sad cete ku*ac da mi li**te!

 

 


Čovek se uči dok je živ, pa će valjda i ti Amerikanci, Eglezi, Španci i Francuzi, kojima je Novak Đoković prst u oku, shvatiti da zvižducima, provokacijama, uvredljivim dobacivanjima, ne mogu da ga izbace iz takta. Uzalud! Ta njihova mržlja za njega je pogonsko gorivo, samo će tako dodatno da ga "zapale". Za Novaka je to ekstra motiv koji ga pogura napred, čak i kada se čini da je potrošio i poslednji atom snage.

Hvala im! Kada hoće da ga sapletu, naprave najveću grešku. Nisu ni svesni do koliko trofeja ga je pogurala ta njihova mržnja. Jer, kada vređaju Srbina, događa se neverovatna promena.

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija