• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

06:38

Nole, nije humano šta radiš deci! Imali su vuka u kavezu, ali su ga pustili!

AP/Photo

Novak Đoković

Nole, nije humano šta radiš deci! Imali su vuka u kavezu, ali su ga pustili!

Podeli vest

Novak Đoković ove sezone je pošteno namučio novu generaciju! Čak do pet od sedam osvojenih trofeja stigao je preko rivala od kojih je stariji barem 10 godina.

Prvi teniser sveta završio je godinu na tronu osmi put u karijeri, dokazao je kada su ga svi otpisali da nije prošlost, nego surova realnost. Osvojio je Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open, masterse Sinsinati i Pariz i Završni masters. Odigrao je ove sezone 61 meč, a samo su dva tenisera bila starija od njega - Stan Vavrinka i Gael Monfis. Delio je šakom i kapom besplatne lekcije klincima koje zapadni mediji dižu u nebesa, iako još nisu kadri da svrgnu sa trona 36-godišnjaka. 

Ne sumnjamo da je najteže Janiku Sineru, koji je poslednji pao na Završnom mastersu u Torinu gde je Novak Đoković srušio još jedan rekord. Sedmi put u karijeti je osvojio trofej i nadmašio Rodžera Federera. Italijan ima samo 22 godine, mogao je da eliminiše Srbina sa takmičenja i olakša sebi put do trofeja, ali je odigrao sportski, pobedio u trećem kolu Holgera Runea i otvorio našem teniseru puta ka 98. trofeju u karijeri. Rekli su Italijani pre nekoliko dana da su imali vuka u kavezu, ali da su ga pustili! Sad se Siner možda i kaje s obzirom na to da je u grupi dobio Srbina, a potom je poražen u finalu u dva seta. Ne postoji teniser sposoban da pobedi srpskog gladijatora dva puta u pet dana. Ali, pokazao je Siner da je veliki šampion, nije kalkulisao, kapa dole na fer-plej, jeste ostao bez goriva u finalu, ali ne sumnjamo da će jednog dana podići ovaj trofej pred svojim navijačima. Samo, ne dok je Novak na "turu". 

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković maltretira klince

 

Pre Italijana je Grigor Dimitrov bio žrtva našeg asa na mastersu u Parizu. Bugarin ima 32 godine, pa je jedan od retkih igrača ove sezone koji nije deo mlade generacije.  Na Ju-Es openu je Srbin do 24. grend slema stigao preko Rusa Danila Medvedeva od koja je stariji devet godina. Bio je to deseti trijumf Novaka protiv Danila, koji je u dva navrata ove sezone morao da čestita našem asu, a dobio ga je samo u Dubaiju. Mala uteha! 

U finalu mastersa u Sinsinatiju Đoković je rasplakao dete, 20-godišnjeg Alkaraza. Nadao se mladi Španac da će dobiti Srbina pošto ga je ranije pobedio u finalu Vimbldona, ali nije još došlo vreme za nove klince. Kasper Rud je nastradao u borbi za trofej na Rolan Garosu, Norvežanin je takođe mnogo mlađi od Novaka, ima 24 godine.    

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nole je početkom godine podigao deseti Australijan open, a u finalu je posle tri odigrana seta sruši 25-godišnjeg Stefanosa Cicipasa. Opet je zaustavio Grka na putu do grend slema, kao pre dve godine na Rolan Garosu. Pre Melburna je uvertiru napravio u Adelejdu, kada je nemoćan bio 24-godišnji Amerikanac Sebastijan Korda.

Obećao je Đoković pre nekoliko godina novoj generaciji da će im pošteno pomeriti zadnjice i da ga se neće tako lako rešiti. Čvrsto se drži obećanja. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija