• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

14:00

Suverena dominacija! Svet tenisa je u potpunom šoku!

profimedia

Novak Đoković

Suverena dominacija! Svet tenisa je u potpunom šoku!

Podeli vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković počeo je 400. nedelju na prvom mestu na ATP listi, a na tronu je siguran do kraja januara naredne godine.

Pobedom nad Holgerom Runeom u prvoj rundi grupne faze Završnog mastersa obezbedio je sebi da godinu završi na vrhu, osmi put u karijeri. Nakon što je eliminisao  Karlosa Alkaraza u polufinalu (2:0), a potom i podigao trofej u Torinu, sa prvog mesta niko ne može da ga pomeri pre 29. januara 2024. godine!  Trenutno ima 11.245, dok je drugi Karlos Alkaraz sa 8.855 poena, a Rus Danil Medvedev je treći sa 7.600).  Ništa mu ne mogu! Nastaviće suvereno da vlada.

Novak ne da tron

 


Novak Đoković biti prvi nosilac na Australijan openu (14.januar do 28. januar) i predvodiće karavan najboljih tenisera najmanje 409 nedelja! S obzirom na to da je prvi grend slem u sezoni Novakov omiljeni turnir, koji je osvajao čak deset puta, te da će i naredne godine biti prvi favorit, ne bi bilo čudno da nastavi da nas impresionira i već početkom sezone se domogne 25. slema.

Alkaraz je zbog povrede ove godine propustio turnire u Australiji, pa će imati priliku da se takmiči za 2.000 poena. Đoković pored titule u Melburnu, brani i 250 bodova u Adelejdu, što znači da će braniti 2.250 poena. Takođe, imaće šansu da osvoji nove bodove na Junajted kupu gde će predstavljati Srbiju, možda i na nekom manjem turniru u Australiji početkom godine koji će mu služiti kao priprema za Melburn. Ne sumnjamo da će Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner dati sve od sebe kako bi ga izbacili iz pobedničkog moda, ali moraće deceniju i više mlađi od Đokovića mnogo bolje nego ove sezone.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Novak će na čelu ATP liste provesti najmanje 409 nedelja i po tome će biti ubedljivo ispred svih konkurenata u istoriji tenisa. Drugoplasirani na listi je Rodžer Federer koji je na vrhu liste proveo 310 nedelja, Pit Sampras je još davno odradio 286 nedelja na vrhu liste, Ivan Lendl ih ima 270, a Džimi Konors 268. Tek šesti teniser u istoriji po ovom parametru je Rafael Nadal sa "samo" 209 nedelja - odnosno čak 200 manje od najboljeg svih vremena!

U konkurenciju su čak ubacili i nekadašnju teniserku Štefi Graf koja je na čelu WTA liste provela 377 nedelja, ali je srpski teniser preskočio i taj rekord.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija