• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

08:53

Nestvarno! Novaku se ovo tek četvrti put desilo u karijeri, Siner ušao u odabrano društvo!

Starsportphoto

Novak Đoković

Nestvarno! Novaku se ovo tek četvrti put desilo u karijeri, Siner ušao u odabrano društvo!

Podeli vest

Novak Đoković je sinoć izgubio polufinalni meč Dejvis kupa protiv Janika Sinera rezultatom 6:2, 2:6, 7:5, a zatim je naša reprezentacija izgubila i u dublu što nas je koštalo finala ovog takmičenja. Ipak, najviše boli što je najbolji teniser svih vremena prokockao tri vezane meč lopte.

Dejvis kup reprezentacija Srbije nažalost nije uspela da se plasira u finale ovog takmičenja pošto je izgubila od Italije rezultatom 2:1. Sve je počelo odlično, Miomir Kecmanović je savladao Lorenca Muzetija  sa 6:7, 6:1, 6:2, ali nažalost nije nastavljeno tom putanjom.

Novak Đoković nije uspeo da savlada Janika Sinera. Vodila se velika borba na terenu, naš as je pri rezultatu 5:4, imao tri meč lopte na protivnikov servis, ali usledili su sjajni servis Italijana koji su mu doneli gem. Nakon toga je Siner napravio brejk, a potvrdom istog je došao i do pobede.

Foto: AP PHOTO

 

 

U dubl meču koji je odlučio o pobedniku, Siner i Sonego su pobedili Đokovića i Kecmanović rezultatom 6:3, 6:3 i tako su plasirali svoju reprezentaciju finale gde će se sastati s Australijom.

Novaku Đoković se na meču protiv Janika Sinera desilo da prvi put neiskoristi vezane meč lopte. Takođe tek četvrti put u njegovoj dugoj karijeri mu se desilo da izgubi meč u kom je imao meč loptu.

Prvi put mu se desilo u polufinalu turnira u Roterdamu kada je izgubio Mihaila Južnog rezultatom 3:6, 7:6, 7:5. Tada je tokom drugog seta imao šansu da završi meč, to mu nije pošlo za rukom, zatim je Rus stigao do preokreta.

Davne 2009. godine u polufinalui mastersa u Madridu imao je tri meč lopte protiv Rafaela Nadal, ali Španac je izašao kao pobednik rezultatom 3:6, 7:6, 7:6. U ovom meču nijedan meč lopta nije bila vezana, za razliku od duela sa Sinerom.

Hrvatski teniser Marin Čilić takođe je uspeo da savlada Novaka, iako je Srbin imao meč loptu. To je bilo je to u finalu Kvinsa 2018. godine, kada je nekadašnji osvajač Ju-Es opena trijumfovao rezultatom 5:7, 7:6, 6:3.

Ipak, poraz protiv Sinera je verovatno najviše zaboleo Novaka Đoković, Srbija je bila blizu da ponovo osovoji salataru, ali zaustavili smo se u polufinalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija