• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

16.03.2024

20:10

Ovako se postaje najbolji! Van Dajk priznao: Učim od Novaka!

Profimedia, Tanjug/AP

Novak Đoković

Ovako se postaje najbolji! Van Dajk priznao: Učim od Novaka!

Podeli vest

Štoper Liverpula priznao da ima svoje sportske idole uz koje je postao bolji.

Godinama već Virdžil Van Dajk važi za jednog od najboljih defanzivaca Evrope. Statistika je nedavno rekla da je nadmašio Ria Ferdinanda, Nemanju Vidića, Džona Terija i ostale velikane Premijer lige po uspesima, a u dresu Liverpula osvojio je sve što je bilo moguće. 

Ove sezone stameni Holanđanin ima šansu da osvoji četiri trofeja i to sa kapitenskom trakom oko ruke. Iako je ušao u četvrtu deceniju života, Van Dajk još uvek pleni svojom fizičkom dominacijom, a neretko je sam vukao "redse" ka pobedama i titulama. 

Razloga za to je mnogo, ali utisak je da bi skromnost mogla da bude glavna odlika Virdžila Van Dajka. Nikada Holanđanin nije imao problem da prizna svoje slabosti i greške. Zbog svega toga privlači ogromnu pažnju medija, a nedavno je priznao da mu je jedan od sportskih idola i naš - Novak Đoković. 

- Gledam vrhunske sportiste i atlete i osećam da oni imaju veliku ulogu, da li kao uzori, ili jednostavno za svoj tim i zajednicu. Postoji mnogo stvari koje možete da naučite od njih. Tu su Lebron Džejms, Novak Đoković, Rodžer Federer, Tom Brejdi. Mogao bih još mnogo da ih navedem. Volim da slušam ove momke i da od njih učim kako se nositi sa time kada ste na vrhu, sa teškim situacijama, ali i kada je sve dobr - rekao je Virdžil Van Dajk. 

Foto: REUTERS/Carl Recine

 

Prisetio se Holanđanin i knjige koju je napisao Lebron Džejms, a potom otkrio da je tada shvatio važnost oporavka nakon psiho-fizičkih napora. Ne krije Van Dajk da je zadovoljan učinjenim poslom u Liverpulu, ali nema nameru da stane već je spreman da se još usavršava i postane bolja verzija sebe. 

- Ove dve stakve su izuzetno važne. Puno pažnje posvećujem oporavku i dobroj ishrani kako bih bio optimalno pripremljen za nove izazove, naročito kada igrate po tri utakmice u nedelju dana. Već sam dobro, ali želim još da budem još bolje, da izvučem maksimum iz sebe. Upravo je taj naporan rad koji niko ne vidi, ključ uspeha - podvukao je Van Dajk. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija