• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.03.2024

15:49

Nole grmi, viče, sve se trese! Najveća urlanja na Ivaniševića (VIDEO)

Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole grmi, viče, sve se trese! Najveća urlanja na Ivaniševića (VIDEO)

Podeli vest

Novaku Đokoviću nije strano da u momentima frustracije, kada mu ne ide na terenu, žestoko opsuje, pa i podvikne Goranu Ivaniševiću, sada već bivšem treneru.

Srpski teniser raskinuo je saradnju sa hrvatskim trenerom posle saradnje koja je trajala od juna 2019. godine i devet osvojenih grend slem trofeja. Znao je Ivanišević često da kaže da je čast trenirati najboljeg tenisera ikada, ali da nije lako jer je veliki pritisak, svaki dan.

Najgore je svakako bilo na turnirima, znao je Nole i usred meča da se okrene prema svom bosku i žestoko odbrusi svom timu, ali je svima jasno ko je tu trpeo najveći pritisak. Često su u poslednje vremene te scene sa Novakovih mečeva obilazile planete. Poslednja je svakako sa Australijan opena, na kom je naš teniser eliminisan u polufinalu od Janika Sinera (6:1, 6:2, 6:7, 6:3). Mučio se protiv Italijana, a u jednom momentu je besno gestikulirao ka svom boksu, pa mu se otelo: 

- Kako ste loši... Užas, užas, svi - ponavljao je Đoković dok je rukom pokrivao usta.

 

 

 

 


Na Ju-Es openu je pobedio Lasla Đerea sa 3:2 u setovima i plasirao se u osminu finala, a nije Novaku bilo lako, pa u jednom trenutku nije mogao da obuzda bes, vrištao je na svoj boks, a kritika je prevashodno bila upućena Goranu.

- Pa reci, bre! - urlao je Đoković, a kamera je potom pokazala na Ivaniševića, koji je mirno sedeo.

 

 

 

 

Sevale su munje i gromovi i tokom drugog kola Rolan Garosa prošle sezone. 

- Ustani, ustani, ne čujem te, je**te! - vikao je Novak na italijanskom jeziku ka treneru i stručnom štabu.

 

 

 

 

U polufinalu Australijen opena prošle godine, u kojem je Nole pobedio Amerikanca Tomija Pola 7:5, 6:1, 6:2 grdio je Gorana jer nije dovoljno fokusiran.

- Ne pričaj, gledaj! - urlao je Novak ka boksu, a Ivanišević mu je uzvratio gunđajući. Nije bilo najjasnije šta je procedio kroz zube, ali nije želeo da ostane dužan. U četvrtfinalu istog turnira u pobedi protiv Rusa Andreja Rubljova 6:1, 6:2, 6:4, takođe je grmeo da ga ceo Melburn čuje, isto na Ivaniševića: U jednom momentu se ljutito okrenuo ka svom boksu i uzviknuo: 

- Ne mogu, vidiš li?!

 

 

 

 


Novak nije bio zadovoljan igrom u Rimu, u meču sa Holgerom Runeom koji je izgubio 2:6, 6:4, 2:6. Bio je ljut na  svoj stručni štab, a prilikom pauze između dva gema okrenuo se ka Goranu i ostatku stručnog štaba i žestoko ih iskritikovao!

- Koučing ovakav, ovakav koučing...Ovakav! - vikao je pokazujući nulu Ivaniševiću.

Ali, ne samo njemu:

- Svi! Konfuzija... Stalno, svi se u konfuziji svi!

Nije ćutao na ovo Ivanišević već je odgovorio: 

- Koji ti je ku*ac? Igraj, igraj, igraj, makni se od lopte... - vikao je sa tribine hrvatski stručnjak.

 

Foto: epaimages

Novak Đoković i Goran Ivanišević

 

 

Srbin je bio besan tokom meča protiv Huberta Hurkača u osmini finala Vimbldona, pa je tražio od Gorana Ivaniševića hitnu analizu usred noći. Nole je čak posle pobede priznao da se nikada nije osećao tako jadno na nečiji servis, jer nije imao rešenje za Hurkača. Poljak je servirao gotovo perfektno, osvajao je preko 80 odsto poena na prvi servis, imao je 33 asa, a Đoković je bio ljut i pored pobede. Tokom meča je besneo na svoj tim, kada nije uspevao da vrati Hurkačove servise, urlao je "šta mi to treniramo"... Zbog toga je u jedan sat iza ponoći podigao uzbunu. Tražio je od Ivaniševića da hitno analiziraju problem sa riternom i zato je trener morao da nabavi video-materijal. 

Foto: reuters

Novak Đoković i Goran Ivanišević

 

"Goran Ivanišević je poslao poruku nekome ko je zadužen za video-materijal u jedan ujutru, u noći između nedelje i ponedeljka. Želeo je da vidi usporene snimke svih Novakovih vraćenih servisa protiv Hurkača jer Đoković nije bio zadovoljan", napisao je pre nekoliko meseci Pet Keš na Tviteru.

Goran je uporno tvrdio da nikada nije bio ljut na Đokovića zbog temperamentnog ponašanja.

- Ma, to su gluposti. Kao prvo, ja pola od toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde to treba izbaciti. Stalno se piše "opet je vikao, opet ovo, ono". Milion puta smo pričali, uopšte nemam problem s tim. I ja sam bio igrač, nekad je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra - objasnio je pre nekoliko meseci Ivanišević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija