• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.03.2024

11:39

Hrvati znaju zašto je Ivanišević dobio otkaz! Evo ko će biti novi Novakov trener

printscreen Twitter

Novak Đoković

Hrvati znaju zašto je Ivanišević dobio otkaz! Evo ko će biti novi Novakov trener

Podeli vest

Novak Đoković je treneru Goranu Ivaniševiću otkaz uručio u Americi, tokom mastersa na Indijan Velsu, tvrde hrvatski mediji, koji takođe navode da će Srbinu novi trener biti Nenad Zimonjić, sa kojim je naš teniser radio tokom treninga u Beogradu.

Vest o raskidu saradnje šokirala je teniski svet, mada Hrvate izgleda ne toliko. Kako navodi portal "Jutarnji.hr", Nole u 2024. nema osvojen trofej, eliminisan je u polufinalu Australijan opena, a u trećem kolu Indijan Velsa, dok mu za vratom dišu Karlos Alkaraz i Janik Siner, pa je prvi teniser sveta napravio još jedan rez u timu.

"Ivanišević je, saznajemo, Đokovićevu odluku saznao tokom mastersa u Indijan Velsu, odakle se vratio sa saznanjem da više neće biti trener srpskog tenisera.  U prevodu, polovična američka turneja bila je opraštajna, a rano ispadanje i neočekivani poraz od Luke Nardija nimalo nisu popravili utisak. Neposredan povod za raskid bio je loš početak 2024, ali saradnja je postala klimava još prošle godine, kad je (36), kako saznajemo, u nekoliko navrata otvoreno pokazao nepoverenje prema vlastitom timu. Simptomatična je pritom bila promena menadžera nakon 13 godina, Italijana  Eduarda Artaldija zamenio je američki biznismen Mark Maden, jer Novak smatra da će mu doneti nov pristup. Bio je to prvi znak da će uskoro promešati i trenerske karte, što se i dogodilo", piše portal "Jutarnji.hr".

 

Foto: Starsportphoto

Goran Ivanišević i Novak Đoković

 

Navodno je novi Novakov trener Nenad Zimonić, sa kojim naš teniser trenira u Beogradu.

- Hoće li novi trener (Zimonjić?) imati dovoljno mentalne snage za Đokovićeve unutrašnje i spoljašnje borbe, tek ćemo saznati, ali će 2024. za Srbina biti izazovna. Ideja o kalendarskom grend slemu pala, ali dva velika cilja i dalje su na stolu. Prvi je obraniti broj jedan i  zadržati zahuktale Alkaraza i Sinera i nakon 37. rođendana, a drugi osvojiti olimpijsko zlato u Parizu, jedini veliki trofej koji Đokoviću nedostaje u riznici", pišu komšije.

Hrvati takođe podsećaju da su promene bile začinjene burnim ispadima na terenu prema Ivaniševiću, ali i Artaldiju, koga je tokom meča oterao iz lože, zajedno s bratom Markom i PR stručnjakinjom Elenom i kondicionim treneru Panićijem i ostalim članovima tima.

"Takve scene u protekloj godini bile su češće nego ranije. Na jednom od mečeva, urlao je prema svom timu jer "nemaju mentalnu snagu“ da mu pomognu".

Ivanišević se oglasio na Instagramu posle otkaza, ali nije napisao ni reč.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija